Nervingas keturių metukų princas pirmą dieną į mokyklą atvyko su savo tėvu, princu Williamu, nes jo mama Kate Middleton jautėsi pernelyg prastai, kad galėtų lydėti savo sūnų.

Mažasis princas atrodė šiek tiek drovus, kai Kembridžo kunigaikščio buvo vedamas į mokyklą „Thomas's Battersea“, apie kurią J. Moore turi „vidinių žinių“, nes gyvena tame pačiame rajone, be to, šią mokyklą lanko kai kurių jos draugų vaikai, rašo mirror.co.uk.

Pasirodo, kad šioje mokykloje galioja kelios keistos taisyklės, pavyzdžiui, draudimas turėti vaikams „geriausius draugus“.

„Tai tikrai puiki, nedidelė mokykla, nes ji itin daug dėmesio skiria geriems darbams. Tai labai svarbus dalykas šioje mokykloje. Be to, ji pasižymi nuostabiu religiniu švietimu“, - teigė J. Moore.
„Mokykla turi tikrai jaukias pradines klases, kurios skiriasi nuo kitų mokyklos klasių. Jos yra tarsi darželis su mažomis kėdutėmis“.

„Tai mokykla, kuri tikisi aktyvaus tėvų vaidmens. Tėvai aktyviai dalyvauja mokyklos veikloje, taigi (Kate ir Williamas) taip pat turės tai daryti“, - pažymėjo ji.

„Loose Women“ vedėjų komanda sutiko, kad visi norės draugauti su George`u.

„Pirmoji diena bus skirta susipažinimui – kad vaikai priprastų prie klasės. Jie žaidžia su modelinu ir daro panašius dalykus“.

„Tai labai tradicinė mokykla, turinti sustiprintą pakraipą. Joje mokoma raidyno fonetikos ir panašių dalykų, ko daugelis kitų mokyklų nebedaro. Jis labai greitai išmoks rašyti ir skaityti“.

J. Moore tuomet atskleidė, kad šios mokyklos auklėtiniai skatinami neturėti geriausių draugų.

„Mokykla laikosi politikos, kad jei vaikas kviečia į šventę, kvietimų neleidžiama dalyti klasėje, jei į šventę nepakviečiami visi vaikai. Manau, tai geras dalykas, nes nė vienas vaikas nesijaučia atstumtas“, - sakė ji.

„Visur iškabinti plakatai, primenantys, kad reikia elgtis maloniai. Tai šios mokyklos etosas. Jie neskatina turėti kelis geriausius draugus“, - pridūrė ji.

Kensingtono rūmai penktadienį 8 valandą ryto tviteryje išplatino žinutę, kad mažąjį princą į mokyklą lydės tėtis, Kembridžo kunigaikštis.

Kūdikio besilaukianti Kate negalėjo atvykti į mokyklą kartu su sūnumi, kai anksčiau šią savaitę paaiškėjo, kad ji vėl kenčia nuo rytinio pykinimo, kaip būdavo ir ankstesnių dviejų nėštumų metu.
Hyperemesis gravidarum kankinama Kate taip pat buvo priversta atsisakyti kai kurių karališkųjų pareigų.

George`as lankys nepriklausomą mokyklą „Thomas's Battersea“, kuri įsikūrusi Londono pietuose.
Mokslas princo George`o mokykloje yra mokamas ir kainuoja 17604 svarus už vienerius metus. Trečiaisiais mokslo metais šis mokestis didėja.

Jei George`as šioje mokykloje mokysis visus 8 metus, kol jam sueis 13 metų, jo mokslai atsieis iš viso 172 116 svarų.

George`as mokysis palyginus nedidelėse klasėse, kurias sudaro apie 20 vaikų. Didžiojoje Britanijoje pradinių mokyklų klasėse vidutiniškai mokosi po 27 vaikus.

Princas mokysis baleto, taip pat prancūzų kalbos, dailės, vaidybos, informacinių technologijų ir muzikos, taip pat visko, kas numatyta ankstyvųjų metų pagrindinio etapo mokymosi programoje, skirtoje vaikams iki penkerių metų.

Šioje mokykloje privalomos uniformos, įskaitant tamsiai mėlynos spalvos megztukus su V formos iškirpte bei raudona juostele ir tamsiai mėlynos spalvos šortus iki kelių.

George`as privalo turėti raudonos spalvos apsauginį chalatą dailės pamokoms, maudymosi kepuraitę ir sportinę aprangą.

Pietums princas galės rinktis valgius iš ekologiškų patiekalų, įskaitant ką tik keptą cukiniją su „Halloumi“ sūriu bei burokėlių griežinėliais, pangasiją su porais ir svogūnų laiškų rizotu, ar orkaitėje keptus jautienos maltinukus su pupelėmis pomidorų ir bazilikų padaže.

Šiai išskirtinei mokyklai vadovauja direktorius Simonas O`Malley, kurį žurnalas „Tatler“ neseniai išrinko „karščiausiu“ vadovu visoje šalyje.

Williamas ir Kate atsakingai rinko mokyklą savo sūnui. Teigiama, kad jie susilaikė nuo sprendimo pasiųsti George`ą į vieną tradicinę mokyklą netoli jų namų Kensingtono rūmuose, kurią itin mėgsta įžymybės ir Rusijos oligarchai.

Tėvams, norintiems, kad jų vaikas patektų į itin paklausią mokyklą, patariama užregistruoti joje savo vaiką iš karto po gimimo. Vaikams vieta šioje mokykloje pasiūloma tik tada, kai jie pereina stojamąjį įvertinimą.

Pirmąją dieną princas George`as turėjo susipažinti su mokytojais, suaugusiaisiais ir kitais vaikais, taip pat atlikti svarbią užduotį – susirasti klasės lipdukus su savo vardu.

Mokyklų žinynas „Good School Guide“ naująją George`o mokyklą apibūdina kaip „didelę, populiarią, šiek tiek chaotišką mokslo įstaigą kosmopolitiškiems tėvams, kurie trokšta suteikti savo vaikams geriausią anglišką išsilavinimą, kokį tik gali nupirkti už pinigus“.

„Būtent to jie ir nori, ir, didžia dalimi, būtent tai jie gavo“, - teigė J. Moore.

Kate jau yra sakiusi, kad nėra tikra, ar jos sūnus „bent kažkiek suvokia, kas jo laukia“, kai jis pradės lankyti mokyklą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)