Kaip ir kasmet Kornvalyje viešintys Camilla ir jos vyras princas Charlesas antradienį atvyko į Silio salas. Čia jie buvo sutikti su gėlėmis ir tortu, ant kurio puikavosi užrašas „Happy Birthday Ma’am!“ (Su gimtadieniu, Mem).

Camilla užpūtė žvakutes ir mielai kartu su vyru pasivaišino gabalėliu torto, rašo portalas „People“.

Kaip nurodoma oficialioje britų karališkosios šeimos svetainėje, kreipinys „mem“ laikytinas tinkamu, kai kreipiamasi į moterį iš karališkosios šeimos. (Pirmumas, aišku, teikiamas junginiui „Jūsų karališkoji didenybe“, o tada – „Mem“.)

Į didžiausią iš Silio salų atvykusi karališkoji pora sudalyvavo prieplaukos atidarymo ceremonijoje. Tikimasi, kad naujai suprojektuotos prieplauka ir krantinė ypač trauks iš svetur atvykusius žmones, taigi, pasitarnaus turizmo, o kartu ir ekonomikos plėtrai.

Perėję krantine ir apsilankę ūkininkų prekyvietėje, kunigaikštienė Camilla ir princas Charlesas stabtelėjo prie neseniai duris atvėrusio restorano „On The Quay“. Jame ir buvo įteiktas tortas.

Trijų dienų trukmės kelionės po Kornvalį (grafystę pietvakariniame Anglijos pakraštyje) tikslas – aplinkosaugos ir tvarumo problemų aptarimas su įtakingais vietos žmonėmis. Karališkoji pora jau buvo susitikusi su keliais verslininkais ir šiuos klausimus aktualizuojančiomis organizacijomis.

Kasmetinė kelionė į Kornvalį prasidėjo pirmadienį. Tą dieną Camilla su sutuoktiniu apsilankė keliose nedideliame Fojaus miestelyje veikiančiose įmonėse. Kiek vėliau princas Charlesas dalyvavo konferencijoje „Ocean Plastics Summit“, o Camilla nuvyko į 15-os metų įkūrimo sukaktį mininčią ne pelno organizaciją „Cornwall Community Foundation“.

Antradienį pora lankėsi dviejose didžiausiose salyno salose, o trečiadienį princo Charleso dar laukia išvyka į St. Tudy parapiją.
Atrodo, kad šią vasarą Camillai ir Charlesui reikalų tikrai nestinga. Praeitą savaitę jie dalyvavo princo Louiso krikštynose, kitą dieną – Britanijos karinių oro pajėgų (RAF) šimtmečio paminėjimo ceremonijoje. Liepos pradžioje pora, kaip ir kasmet, savaitę praleido Velse.

Nuotraukų albume - Camillos ir Charleso gyvenimo akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)