Tačiau kai karalius ir karalienė buvo patepti ir karūnuoti, 72-ejų metų princesė Anne nusimetė iškilmingą rūbą ir atsisėdo ant žirgo, o tai, daugelio nuomone, buvo geriausias jos momentas.

Karaliaus sesuo jojo už auksinės karietos ir atliko prestižinį „Auksinės lazdos laukimo“ vaidmenį – vadovavo savo brolio apsaugai, kol jis atvyko į Bakingemo rūmus.

Netrukus „Twitter“ sprogo nuo susižavėjimo žirgų eksperte, kuri, pasak karališkųjų stebėtojų, buvo „žavinga“.

Vienas tviterio vartotojas gyrė princesės pareigas ir stebėjosi, kaip viskas puikiai išėjo.

„Ar princesė Anne visą laiką buvo šaunuolė? Ji iš tiesų puikiai atrodo“, – rašė jis, kuriam netrukus pritarė ir kitas, pabrėždamas, kad ji tikra „karališkosios šeimos uola“.

Princesė Anne

Kai kurie juokavo, kad, jei prireiktų, princesė nugalėtų ir Napoleoną.

Pasak „The Mirror“, princesė Anne buvo „nepaprastai pagerbta“, kai karalius jai pasakė, kad nori, jog ji atliktų Auksinės lazdelės vaidmenį jo karūnavimo ceremonijoje.

„Karaliaus sprendimas visiems aiškus. Jis apdovanoja karališkąją princesę už jos ištikimybę ir nepalaužiamą atsidavimą pareigai, kuri yra svarbiausia už viską. Karalius vertina savo seserį kaip patikimą leitenantę, ir tai yra puikus tokių santykių pavyzdys“, – šaltinis sakė minėtajam naujienų portalui.

Karališkoji princesė vilkėjo „Blues and Royals“ uniformą su tamsiai žalia „Thistle Mantle“ apykakle ir „Thistle Collar“, „Garter Sash“, „Garter Star“, „Thistle Star“, „GCVO Star“ medaliais bei „KCVO Star“ ir „Companion of the Order of the Bath“ kaklo papuošalu.

Po ceremonijos karalių ir karalienę vežusi auksinė karieta buvo viduryje kavalerijos karių procesijos, kurią sudarė mėlynieji ir karališkieji kariai bei Gyvybės gvardijos kariai ant žirgų.

Delfi primena, kad tai pirmoji karūnavimo ceremonija Didžiojoje Britanijoje per 70 metų, kuri vyko praėjus aštuoniems mėnesiams po to, kai, sulaukusi 96 metų, mirė karaliaus motina karalienė Elžbieta II.

Šventės išvakarėse paskelbtame pranešime aukštas dvasininkas sakė, kad karūnavimas yra „ryškus atspindys ir šventė to, kas mes esame šiandien, su visa mūsų nuostabia įvairove“.

Renginyje dalyvavo apie 100 valstybių vadovų, karalių ir karalienių iš viso pasaulio, įžymybių, kasdienybės herojų, karališkosios poros šeimos narių ir draugų.

Tarp kviestinių svečių buvo Davidas ir Victoria Beckhamai, muzikantas Lionelis Richie, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, Nyderlandų karalius Willemas-Aleksandras ir karalienė Maxima, Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Rishis Sunakas ir JAV pirmoji ponia Jill Biden.

Šią dieną buvo daug pompastikos ir iškilmingumo, o šalies ginkluotosios pajėgos surengė „įspūdingą“ renginį, kai karalius ir karalienė važiavo sostinės gatvėmis.

Šis renginys yra didžiausia kariuomenės paradinė operacija nuo karalienės Elžbietos II karūnavimo dienos 1953 metais, joje dalyvavo 9 000 karių, o 7 000 iš jų atliko ceremoninius ir pagalbinius vaidmenis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją