Kiek žinoma portalui „People“, princas Williamas dėkojamosiose pamaldose turėjo dalyvauti be savo žmonos Kate Middleton, kuri namuose taisosi po neseniai atliktos pilvo operacijos. Nors Kensingtono rūmai nenurodė, ar princo Williamo nedalyvavimas susijęs su jo 42-ejų metų amžiaus žmonos sveikata, rūmuose dirbantis šaltinis „People“ patikino, kad „jos būklė yra gera“.

Paskutinis Graikijos karalius Konstantinas II mirė 2023 m. sausio mėnesį, būdamas 82-ejų metų amžiaus. Jo atminimui pagerbti skirtose pamaldose dalyvavo jo našlė karalienė Anne-Marie bei jųdviejų sūnus kronprincas Pavlosas su žmona kronprincese Marie-Chantal. Princas Williamas karaliaus artimuosius apie nedalyvavimą informavo iš anksto.

Jungtinės Karalystės (JK) karališkajai šeimai oficialiai atstovavo karalienė Kamila, kurios vyrui taikomas vėžio gydymas, todėl jis atšaukė daugumą su rodymusi viešumoje susijusių pareigų. Kamilai draugiją palaikė artimieji ir draugai bei karališkųjų šeimų atstovai iš viso pasaulio.

Antradienį ryte į Šv. Jurgio koplyčią atėjo princas Andrew ir jo buvusi žmona Jorko kunigaikštienė Sarah Ferguson. Nors princas Andrew karališkosios šeimos nario pareigų atsisakė 2019-aisiais, o 2022 m. karalienė Elžbieta II atėmė jo karinius titulus ir mecenatystės teises dėl ryšių su seksualiniu prievartautoju Jeffrey Epsteinu, jis toliau dalyvauja šeimos renginiuose, tokiuose kaip Kalėdos. Konstantino II pagerbti atvyko ir princo Andrew ir S. Ferguson vyriausioji dukra princesė Beatrice bei jos vyras Edoardo Mapelli Mozzi.

Princas Williamas ir Kate Middleton

Karaliaus Karolio III sesuo princesė Anne atvyko su savo vyru seru Timothy Laurence‘u, dukra Zara Tindall ir žentu – buvusiu regbio žaidėju Mike’u Tindallu. Tarp susirinkusiųjų taip pat buvo princesė Alexandra, Glosterio kunigaikštis ir kunigaikštienė, Kento princas ir princesė bei princesės Margaret dukra ledi Sarah Chatto. Be JK karališkosios šeimos, pagerbimo ceremonijoje dalyvavo Ispanijos karalius Pilypas VI ir karalienė Leticija, buvęs Ispanijos karalius Jonas Karolis I ir buvusi karalienė Sofija, Danijos princesė Benedikte, Jordanijos karalienė Nur ir Nyderlandų princas Constantijnas.

JK ir Graikijos karališkąsias šeimas siejantys ryšiai yra tvirti. Konstantinas II buvo artimas Karolio III ir Elžbietos II bičiulis. Jos vyras princas Philipas gimė Kretoje ir buvo Konstantino II tėvo Pauliaus I pirmos eilės pusbrolis. Savo ruožtu, princas Williamas yra vieno iš princo Pavloso vaikų krikšto tėvas. Konstantinas II įžengė į sostą 1964-aisiais, būdamas 23-ejų metų amžiaus. Prieš tapdamas karaliumi, jis iškovojo olimpinį auksą buriavimo rungtyje.

Konstantiną II kamavo lėtinė širdies liga ir mobilumo problemos. Praėjusių metų sausio mėnesį jo būklė pablogėjo ir jis buvo paguldytas į ligoninę. Paskutinis Graikijos karalius mirė Atėnuose, savo gimtajame mieste, 2023 m. sausio 10 d. Princas Williamas nedalyvavo laidotuvėse ir paprašė ledi Gabriellos Windsor, kad jam atstovautų. Tai buvo geras pasirinkimas, nes G. Windsor tėvas yra Kento princas Michaelas, Elžbietos II, su kuria artimai draugavo Konstantinas II, pirmos eilės pusbrolis. Be to, Konstantinas II buvo tiek princo Williamo, tiek G. Windsor krikšto tėvas. Atėnuose įvykusių laidotuvių metu vietoje Karolio III velionį amžinojo poilsio išlydėjo princesė Anne.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją