Aukštojo teismo teisėjas priėmė Sasekso kunigaikščiui palankų sprendimą dėl 15 iš 33 straipsnių, kuriuos jis pateikė kaip įrodymus savo ieškinyje prieš MGN, leidžiančią laikraščius „The Mirror“, „Sunday Mirror“ ir „Sunday People“.

Princas Harry pasveikino JK teismo sprendimą ir pavadino jį „patvirtinančiu ir apginančiu“.

„Man buvo sakoma, kad žudydamas drakonus nudegsi. Tačiau atsižvelgiant į šiandienos pergalę ir į tai, kaip svarbu daryti tai, ko reikia, kad spauda būtų laisva ir sąžininga, – verta sumokėti tokią kainą. Misija tęsiasi“, – sakoma Harry teisininkų komandos išplatintame pranešime.

Princas, kuris tapo pirmuoju aukšto rango karališkosios šeimos nariu, liudijusiu teisme per pastaruosius 130 metų, birželio mėnesį teisme sakė, kad nuo 1996 metų 15 metų buvo MGN taikiniu ir kad daugiau kaip 140 straipsnių, pasirodžiusių grupės laikraščiuose, buvo neteisėtai rinktos informacijos rezultatas, nors teisme buvo nagrinėjami tik 33 iš jų.

Iš jų teismas nustatė, kad neteisėtais veiksmais buvo prisidėta prie 15 straipsnių tuo laikotarpiu, kai, kaip buvo konstatuota, laikraščiuose buvo vykdomas didelio masto telefoninių pokalbių pasiklausymas ir kitokie neteisėti veiksmai, apie kuriuos žinojo kai kurie vadovai ir bendrovių teisininkai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją