Ji vilki žydra pasteline suknele, o plaukai – tvarkingai sugarbanoti. Paskutinis karalienės portretas paviešintas velionės valstybinių laidotuvių išvakarėse.

Karalienė taip pat įamžinta su savo mėgstamiausiu trijų eilių perlų vėriniu, perliniais auskarais ir dviem segėmis, kurias puošia deimantai ir akvamarinai. Šias seges monarchei 1944 metais 18-ojo gimtadienio proga padovanojo tėvas Jurgis VI.


Du art deco stiliaus juvelyrinius dirbinius, nešiojamus vienas po kitu, iš bagetų, ovalių ir apvalių deimantų bei akvamarinų sukūrė „Boucheron“ meistrai.

Šiomis segėmis karalienė dabinosi 2020-aisiais, kai kreipėsi į tautą minint 75-ąsias Antrojo pasaulinio karo pergalės Europoje metines. Jomis puošėsi ir 2012 metais, sakydama per televiziją transliuotą kalbą savo deimantinio valdymo jubiliejaus proga.

Karalienės portreto autorius – fotografas Ranaldas Mackechnie’is, kuris taip pat padarė jubiliejinę jos nuotrauką, iliustravusią monarchės 70-ųjų valdymo metinių iškilmes. Šį platininį jubiliejų kartu su visa tauta Elžbieta pažymėjo likus vos trims mėnesiams iki mirties.

Atiduodama pagarbą savo anytai, karalienė konsortė Camilla sekmadienį viešai prisiminė Elžbietos II „nuostabias mėlynas akis“ ir tvirtino niekada nepamiršianti jos šypsenos.

Camilla taip pat papasakojo apie „gerą karalienės humoro jausmą“, kuriuo ji išsklaidė marčios įtampą jos vestuvių su Karoliu III dieną, prieš 17 metų.

Camilla tądien klibinkščiavo netyčia apsiavusi skirtingais bateliais su nevienodo aukščio kulniukais, bet monarchė tik nusijuokė ir nuramino nuotaką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją