Karališkasis protokolas yra laisvesnis, nei anksčiau, rašo people.com.

Karališkosios rezidencijos Žaliojoje salėje Karolis III ir prezidentas J. Bidenas buvo supažindinti su Klimato finansavimo mobilizavimo forumo diskusijomis, kaip geriau paskatinti stambųjį verslą ir privačius asmenis kovoti su klimato krize.

Kai J. Bideno automobilis atvyko į Vindzoro pilį, karalius Karolis III jį pasveikino rankos paspaudimu.

Tuomet jie palypėjo keliais laipteliais aukštyn ant platformos, nuo kurios klausėsi, kaip orkestras atlieka abiejų šalių himnus, o tuomet inspektavo Velso gvardiją.

Tačiau daug kas spėliojo, kad J. Bidenas pažeidė karališkąjį protokolą, kai bendraudamas su karaliumi uždėjo ranką jam ant nugaros.

Tačiau vienas Bakingamo rūmų šaltinis patvirtino, kad karalius Karolis III „jautėsi visiškai patogiai“, kai J. Bidenas palietė monarcho nugarą.

„Tai buvo nuostabus dviejų asmenų ir jų šalių šilumos bei draugiškumo simbolis“, – teigė šaltinis.

Šaltinis pridūrė, kad nepaisant kai kurių tvirtinimų, teigusių priešingai, tai, kad 80 metų prezidentas, apžiūrėdamas garbės sargybą, ėjo priešais 74 metų karalių, atitiko protokolą.

J. Bidenas ir karalius Karolius III anksčiau yra jau ne kartą susitikę, įskaitant 2015 metų susitikimą Baltųjų rūmų Ovaliajame kabinete, kai JAV prezidento pareigas ėjo Barackas Obama, ir 2021 metų Jungtinių Tautų klimato kaitos konferenciją COP26, kurioje tuometinis princas Charlesas dalyvavo su tuometine Kornvalio hercogiene Camilla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją