Žiedai bažnyčią pasiekė likus dviem dienoms iki didžiojo įvykio. Gėlėmis padabintas įėjimas, didysis altorius, choro erdvė ir nežinomo kareivio kapas.

120 skirtingų gėlių rūšių, rūmų duomenimis, atvaizduoja platų britų floros spektrą. Kai kurios jų paprastai auga Škotijos Skajaus saloje šiaurėje, kitos – Šiaurės Airijoje, dar kitos – pietvakariniame Kornvalyje.

Gėlės ir augalai, kuriuos parūpino organizacija „Flowers from the Farm“ ir „Royal Horticultural Society“, pasak rūmų, atspindi karališkosios poros meilę gamtai ir jos aistrą sodininkystei. Puošiant bažnyčią, paisyta tvarumo, pavyzdžiui, nenaudotas vienkartinis plastikas.

Priekyje įkurdintos dvi gėlių kompozicijos, įkvėptos didžiojo altoriaus ir karališkųjų apdarų spalvų. Tarp jų yra eleborų. Tai vienos mėgstamiausių karaliaus Karolio III gėlių. Eleborą jis segėjo ir švarko atlape per vestuves su Camilla.

Altorių, be kita ko, puošia Karolio tėvų – karalienės Elžbietos II bei princo Filipo – sodintų bukų šakos.

Po ceremonijos visos gėlės ir puokštės bus paaukotos organizacijai „Floral Angels“. Savanoriai suriš gėles į puokštes ir nuveš jas, pavyzdžiui, į slaugos namus ir hospisus.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją