Incidento liudininkas sakė, kad įtariamasis „pastaruosius keletą vakarų“ vis ateidavo prie rūmų ir kartodavo, kad nužudys karalių, skelbia express.co.uk.

Policijos pareigūnai aptvėrė teritoriją ir atsargumo sumetimais surengė kontroliuojamą sprogimą, likus keletui valandų iki didelės karių repeticijos ruošiantis karūnavimo procesijai. Londono policininkų teigimu, įtariamojo numesti daitai „buvo paimti ir bus perduoti ekspertizei atlikti“.

Australijos televizijos kanalo „Channel 7“ darbuotojų užfiksuotoje vaizdo medžiagoje matyti keturi policininkai, sulaikantys vyrą, kuris vilki alyvuogių spalvos liemenę ir languotus marškinius. Įtariamasis buvo sulaikytas netoli Bakingamo rūmų vartų, prie apsaugos būdelės, kurioje budi ginkluoti pareigūnai. Policininkai nurodė, kad sulaikytas asmuo taip pat turėjo „įtartiną krepšį“.

Prieš Karolio III karūnavimą – grėsmingas incidentas prie Bakingamo rūmų

Skotland Jardas pareiškė, kad šio incidento nesieja su terorizmu. Kiek žinoma, sulaikytasis greičiausiai turi psichikos problemų.

Incidento metu Bakingamo rūmuose nebuvo nei karaliaus, nei karalienės konsortės. Tiesa, antradienį Karolis III rūmuose priėmė Australijos ministrą pirmininką Anthony Alabanese. Po įtariamojo sulaikymo prie rūmų vartų patruliavo policininkai su specialiai apmokytais šunimis.

Vyriausiasis inspektorius Josephas McDonaldas sakė: „Pareigūnai iš karto sulaikė vyrą ir nuvežė į nuovadą. Nebuvo pranešta apie šūvius arba sužeistus policininkus ar civilius. Pareigūnai budi įvykio vietoje ir tęsia tyrimą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)