1. Kas yra jaunoji ir jaunikis?

33 metų princas Harry, oficialiai žinomas kaip Velso princas Henry Charlesas Albertas Davidas, veda 36 metų Rachel Meghan Markle – amerikiečių aktorę, kuri išgarsėjo vaidmeniu seriale „Suits“, kur vaidina Rachel Zane.

2. Kada vyks vestuvės?

Šeštadienį, šių metų gegužės 19 dieną. Ceremonija prasidės vidudienį vietos laiku ir truks apie valandą.

3. Kur vyks vestuvės?

Tuoktuvių ceremonija vyks Vindzoro pilies šv. Jurgio koplyčioje.

4. Ar ten pat tuokėsi ir princas Williamas ir Kate Middleton?

Ne, jie tuokėsi Vestminsterio abatijoje Londone, kur telpa 2 tūkst. svečių. Šv. Jurgio koplyčioje telpa 800 žmonių.

5. Kodėl vestuvės nevyks toje pačioje vietoje?

Princas Williamas yra būsimasis karalius, tad jo vestuvės buvo gerokai ištaigingesnės, nei bus brolio. Harry yra šeštas eilėje į Didžiosios Britanijos sostą, jo vieta pasikeitė neseniai Williamui gimus sūnui princui Louisui. Taigi, princo Harry vestuvės bus ne tokios pompastiškos.

6. Kas pakviesti į vestuves?

Princo Harry artimiausi šeimos nariai. Princas Williamas į savo vestuves kvietė ir kitų karališkųjų šeimų atstovus. Jo brolio vestuvės buvo mažesnės, todėl kviečiami tik tiesiogiai su jaunikiu ir jaunąja susiję asmenys. Vestuvėse, žinoma, dalyvaus ir Meghan tėvai bei artimiausi draugai.

7. Kas bus kiti svečiai?

Pora taip pat pakvietė ir pustrečio tūkstančio Didžiosios Britanijos visuomenės atstovų, kurie galės stebėti jų atvykimą į šv. Jurgio koplyčią. Tarp šių svečių bus jaunų žmonių, kurie pademonstravo tvirtą lyderystę savo bendruomenėse. Dar 300 žmonių atstovaus Harry ir Meghan remiamoms labdaros organizacijoms.

8. Kaip dėl šalia gyvenančių žmonių?

Į vestuvių ceremoniją pakviesta ir 610 žmonių, gyvenančių pilies teritorijoje, o taip pat 530 karališkajai šeimai dirbančių žmonių.

9. Ar vestuvių ceremoniją bus galima stebėti iš šalies?

Po ceremonijos karališkoji pora išvyks į procesiją karieta iš Vindzoro pilies ir vyks per vietos miestelį ir grįš į pilį. Tad norintieji pamatyti laimingąją porą jau turėtų užsiimti geriausias vietas.

10. Ką daryti negalintiems atvykti į Didžiąją Britaniją?

Žinoma, vestuvių ceremonija bus transliuojama visam pasauliui per televiziją ir internetu. Kviečiame stebėti ją DELFI portale.

11. Kas tuoks porą?

Kenterberio arkivyskupas Justinas Welby‘is. Jis asmeniškai sutuoks princą Harry ir M. Markle, tačiau vėliau Vindzoro klebonas laikys mišias.

12. Kaip princas Harry ir M. Markle susipažino?

Ši šiuolaikinė pasaka prasidėjo per aklą pasimatymą, kurį suorganizavo jų bendra draugė 2016 metų liepą. „Tai tikrai buvo suorganizuota... tai buvo aklas pasimatymas“, – per sužadėtuvių proga lapkritį duotą interviu sakė princas.

13. Ką jie žinojo apie vienas kitą prieš susipažindami?

Nelabai daug. „Kadangi užaugau Jungtinėse Valstijose, mes nelabai daug žinome apie karališkąją šeimą, – sakė Meghan. – O dabar aš suprantu, kad yra akivaizdus pasaulinis susidomėjimas, apie kurį aš nė numanyti negalėjau.“

Princas Harry niekada nematė serialo „Suits“ ir iki jų pažinties apie Meghan nieko nežinojo. „Mums abiem tai buvo labai tikras ir organiškas būdas susipažinti“, – sakė Meghan.

14. Ar jis „fainas“?

Tai buvo vienintelis iš visų galimų klausimų, kurį prieš pasimatymą su princu Harry uždavė Meghan.

„Nes jeigu jis toks nebūtų, mums nebūtų pavykę“, – sakė ji. Sprendžiant iš to, kaip viskas susiklostė, galima drąsiai teigti, kad atsakymas į šį klausimą yra teigiamas.

15. Ar tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio?

Kaip pasakojo Meghan, „praėjus visai nedaug laiko nuo pasimatymo pradžios mes pasakėme: „Na, ką darom rytoj? Turėtume vėl susitikti". Harry teigė iš karto susižavėjęs Meghan. „Buvau maloniai nustebęs, kai įėjau į tą kambarį ir ji ten sėdėjo. Pagalvojau: „O, reikės pasitempti. Reikės prisėsti ir pasistengti, kad pokalbis vyktų sklandžiai“, – pasakojo princas.

16. Kas vyko vėliau?

Po pirmojo pasimatymo pora dar du kartus susitiko Londone, o vėliau princas pasiūlė vykti į romantišką kelionę į Botsvaną, kur jie „stovyklavo po atviru dangumi“. „Mes buvome tik dviese, o tai buvo labai svarbu, nes turėjome galimybę geriau pažinti vienas kitą“, – sakė Harry.

17. Kada jie nusprendė paviešinti savo santykius?

Artimas princo draugas žurnalui „People“ 2016 metų spalį atskleidė, kad pora „jau kelis mėnesius“ susitikinėja.

18. Kaip reagavo visuomenė?

Nors dauguma žmonių džiaugėsi, nemaža kritikos banga privertė princą Harry 2016 metų lapkričio 8 dieną išplatinti precedento neturėjusį pareiškimą, kuriame jis patvirtino savo santykių faktą ir pasmerkė rasistinį ir seksistinį priekabiavimą, kurį Meghan patyrė pasklidus žiniai apie jį santykius.

19. Kada jie susižadėjo?

Klarenso rūmai oficialų pranešimą apie poros sužadėtuves išplatino praėjusių metų lapkričio pabaigoje. Jame nurodoma, kad „jo Karališkoji Didenybė ir panelė Markle susižadėjo Londone anksčiau šį mėnesį“.

20. Kaip Harry pasipiršo?

„Tai buvo jaukus vakaras, – pasakojo Meghan apie tą vakarą, kai Harry jų kotedže Kensingtono rūmų teritorijoje paprašė jos už tekėti. – Mes kepėme vištą. Piršlybos buvo nuostabi staigmena. Buvo labai miela, natūralu ir romantiška. Jis atsiklaupė ant vieno kelio."

„Tai buvo tikrai graži akimirka, – mylimajai antrino ir princas. – Buvome tik dviese. Manau, man pavyko ją nustebinti.“

„Beje, aš vos leidau jam užbaigti ir pasakiau: „Ar jau galiu pasakyti „taip“!“ – prisiminė Meghan.

21. Ar jam reikėjo senelės karalienės Elžbietos II leidimo?

Taip. Kadangi jis yra šeštas eilėje į sostą, jam reikėjo oficialaus karalienės leidimo tuoktis.

22. Ir ką ji atsakė?!

Ji išplatino karališkąjį pranešimą ir davė leidimą bei vadino anūką ir jo mylimąją jų tikraisiais vardais.

23. Ar Meghan jau susipažino su karališkąja šeima?

Likus kiek daugiau nei savaitei iki vestuvių, ji jau beveik šios šeimos narė! Meghan jau dalyvavo keliuose Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos viešuose pasirodymuose.

24. Kokia yra Meghan kilmė?

Meghan mama yra juodaodė, o tėvas – baltasis. Ji atvirai yra kalbėjusi apie savo šeimos istoriją ir patirtą rasizmą ir diskriminaciją dėl to, kad yra maišytos rasės.

25. Kaip ji sutaria su būsima broliene Kate?

Abi moterys, kurios yra vienmetės, iš karto susidraugavo. Prie to prisidėjo ir tai, kad jos šalia gyvena Kensingtono rūmuose. „Ji tiesiog nuostabi“, – apie Kate sakė Meghan.

26. Ką apie vestuves mano Meghan tėvai?

„Na, manau, kad iš pradžių mano tėvai ir mano artimiausi draugai sunerimo, nes mus labai greitai įtraukė ta žiniasklaidos audra. ... Tačiau jie taip pat sakė niekada prieš tai nebuvo matę manęs tokios laimingos. Todėl visi labai džiaugėsi“, – sakė Meghan.

27. Ar jos tėvai vis dar kartu?

Nors jos tėvai po devynerių santuokos metų 1988 metais išsiskyrė, jie išplatino bendrą pranešimą, kuriuo išreiškė paramą poros sužadėtuvėms ir laimę dėl jų. „Mūsų duktė visuomet buvo geras ir mylintis žmogus. Matyti jos ryšį su Harry, kuriam būdingos tokios pat savybės, mums, kaip tėvams, yra didžiulis džiaugsmas“, – sakė Meghan tėvai.

28. O kaip Harry šeima reagavo į naujieną?

Pati pora sako, kad jie juos labai palaiko. Harry sakė, kad jie „labai mus remia, ir taip pat mano seneliai. Jie buvo nuostabūs viso šio proceso metu, apie kurį žinojo jau kurį laiką“.

29. Kaip, Harry nuomone, Meghan būtų sutarusi su jo mama princese Diana?

„Jos neabejotinai būtų tapusios neišskiriamos draugės, – bendro su Meghan interviu metu sakė Harry. –Manau, kad mama būtų labai laiminga, šokinėtų iš laimės ir labai dėl manęs džiaugtųsi.“

30. Ar Harry susipažino su jos šeima?

Jis nemažai laiko praleido su jos mama Doria Ragland, kurią apibūdino, kaip „nuostabią“. Jis taip pat kelis kartus telefonu kalbėjo su jos tėvu Thomasu Markle'u, tačiau gyvai su juo susitiks tik likus kelioms dienoms iki vestuvių.

31. O kaip jų šeima? Ar jie planuoja turėti vaikų?

Per savo interviu sužadėtuvių proga Harry sakė, kad jie „žengia vieną žingsnį po kito pamažu ir tikisi artimiausiu metu susilaukti vaikų“.

32. Koks yra Meghan sužadėtuvių žiedas?

Šis žiedas ne tik įspūdingai atrodo, bet ir turi sentimentalią reikšmę. Princas Harry aktyviai prisidėjo prie žiedo dizaino kūrimo. Žiedą pagamino britų juvelyrai iš bendrovės „Cleave and Company“. Tai yra karališkieji juvelyrai. Žiedą puošia vienas didelis ir du mažesni deimantai. Žiedą sunku įvertinti, nes du deimantai buvo paimti iš Harry velionės mamos princesės Dianos asmeninės kolekcijos. O trečiasis deimantas yra iš Botsvanos, į kurią pora keliavo po kelių pirmųjų pasimatymų Londone.

33. Ką porai reiškia princesės Dianos deimantai ant Meghan sužadėtuvių žiedo?

Harry sakė juos panaudojęs, „kad ji visuomet būtų su mumis ir lydėtų mus šioje beprotiškoje kelionėje“. „Šių deimantų panaudojimas atspindi Harry dėmesingumą, ir kadangi negalėjau jos pažinti, žinoti, kad ji yra šio proceso dalis, man yra labai svarbu“, – sakė Meghan.

34. Ar Kate sužadėtuvių žiedas taip pat yra susijęs su princese Diana?

Kadangi princas Williamas yra vyresnis brolis ir antras eilėje į sostą, jam buvo duotas jo velionės mamos sužadėtuvių žiedas, kad jis jį padovanotų Kate. Beje, princas Williamas pasakojo pasipiršęs Kate, kai šie su draugais keliavo po Keniją.

35. Kur jie gyvens po vestuvių?

Pora gyvens Kensingtono rūmų teritorijoje esančiame Notingamo kotedže. Tai reiškia, kad jie bus Williamo ir Kate kaimynai.

36. Ar ir po jų vestuvių publika galės stebėti bučinį rūmų balkone, kaip tai buvo per Williamo ir Kate vestuves?

Deja, ne. Tiesa, vis dar yra vilčių dėl bučinio ant koplyčios laiptų. Kadangi vestuvių ceremonija vyks Vindzoro pilyje, pora tikrai nevyks į 45 minučių kelionę iki Bakingamo rūmų, kad pasirodytų publikai iš rūmų balkone.

37. Ar jų vestuvių diena bus nedarbo diena?

Britų premjerė Theresa May jų sužadėtuvių dieną pranešė, kad, priešingai nuo Williamo ir Kate vestuvių dienos, Harry ir Meghan vestuvių diena nebus paskelbta oficialia nedarbo diena. Tiesa, vestuvės vyksta šeštadienį, todėl stebėti jų per televiziją daugeliui darbai tikrai netrukdys.

38. Koks bus Meghan titulas po vestuvių?

Šaltiniai teigia, kad karalienė princui Harry vestuvių dieną padovanos kunigaikštystę, kaip ir princui Williamui. Todėl jis taps Sasekso kunigaikščiu, o Meghan taip Sasesko kunigaikštiene.

39. Ar Meghan tėvai dalyvaus ceremonijoje?

Kensingtono rūmai pranešė, kad Meghan mama Doria važiuos kartu su ja automobiliu į Vindzoro pilį, o jos tėvas ves ją iki altoriaus.

40. Ar Harry savo vestuvių dieną pažymės savo tarnybą kariuomenėje?

Didžiosios Britanijos kariuomenėje princas Harry tarnavo dešimt metų, todėl kariuomenę jis laiko beveik savo šeima. Todėl vestuvių ceremonijoje dalyvaus ir dvi 24 karių grupės, kurios pasveikins naujuosius vyrą ir žmoną.

41. Koks tai bus pasveikinimas?

Tai karališkas pagerbimas mojant kardu į dešinę, vėliau kardas pastatomas statmenai priešais veidą ir nuleidžiamas, paaiškino kavalerijos adjutantas kapitonas Thomas Mountainas.

42. Kokia karieta po ceremonijos važiuos Meghan ir Harry?

Jaunavedžiai per Vindzoro miestelį važiuos „Ascot Landau“ karieta iš „Royal Mews“ arklidžių, o ją trauks „Windsor Grey“ veislės žirgai.

43. Ar ta pačia karieta važiavo ir Williamas su Kate per savo vestuves Londone?

Ne. Williamas ir Kate važiavo „Imperial State Landau“ karieta, kuri prieš 109 metus buvo pagaminta karaliui Edvardui VII. Tačiau ši karieta yra didesnė ir retai išvažiuoja iš Londono. Todėl karalienė nusprendė, jog paradui Vindzore tiks „Ascot Landau“ karieta.

44. Ar princas Phillipe‘as spės atsigauti po operacijos ir galės dalyvauti vestuvėse?

Karališkieji rūmai kol kas nepatvirtino, kad jis dalyvaus. Rūmų atstovas sakė, kad „labai tikimasi“, kad jis pakankamai sustiprės po praėjusį mėnesį atliktos klubo sąnario keitimo operacijos, tačiau bus aišku tik prieš pat vestuves.

45. Ar naujasis mažasis princas dalyvaus vestuvėse?

Kadangi mažajam princui Louisui vestuvių dieną bus dar tik beveik keturios savaitės, jis tikrai negalės dalyvauti. Tačiau jo brolis George'as ir sesuo Charlotte tikrai vestuvių nepraleis.

46. Ar princas George'as ir princesė Charlotte per ceremoniją atliks kokį nors vaidmenį?

Kadangi jaunieji karališkosios šeimos nariai jau įrodė, kad gali atlikti pažo ir gėles barstančios mergaitės vaidmenis, nes tai darė per tetos Pippos vestuves praėjusių metų gegužę, manoma, kad šie vaidmenys jiems bus patikėti ir per dėdės Harry‘io vestuves.

47. Ar Meghan mes jaunosios puokštę?

Bet kuri pamergė svajoja sugauti jaunosios puokštę. Tačiau pagal karališkąją tradiciją, jaunosios puokštė vežama į Vestminsterio abatiją ir dedama ant Nežinomo kario kapo. Šios tradicijos laikėsi tiek Kate, tiek ir velionė princesė Diana. Manoma, kad Meghan taip pat paseks jų pavyzdžiu.

48. Ar jie laikysis kokios nors nekarališkos tradicijos?

Kaip ir daugelis porų, princas Harry ir Meghan laikysis prietaro, kad negerai, jeigu jaunikis prieš ceremoniją pamato nuotaką, apsivilkusią vestuvinę suknelę. „Ši tradicija jiems yra labai svarbi“, – patvirtino rūmų atstovas. Naktį prieš vestuves Harry ir Meghan praleis atskirai. O vestuvių naktį jie praleis Vindzoro pilyje.

49. Koks svečiams nurodytas aprangos kodas?
Kvietimuose nurodyta, kad vyrai turėtų vilkėti kostiumą, o moterys turėtų vilkėti suknelę (ne vakarinę) ir užsidėti skrybėlaitę.

50. Ar jie pasirašys vedybų sutartį?

Nors abu jie tikrai nėra vargšai, mažai tikėtina, kad jie pasirašys vedybų sutartį, nes Didžiojoje Britanijoje tai nėra labai dažnas reiškinys. „Istoriškai karališkosios šeimos nariai jų nepasirašo, – sakė karališkosios šeimos gyvenimo ekspertė Ingrid Seward. – Jos yra populiaresnės Jungtinėse Valstijose. Tai tiesiog nėra britiškas dalykas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)