16 metų savo lovą G.Clooney dalinosi su 136 kg sveriančiu paršeliu Maksu. Šiandien jo vienatvę užpildo Einšteinas – šunelis, kurį aktorius prieš metus pamatė gyvūnų prieglaudos tinklapyje ir ilgai nedvejojęs tapo jo šeimininku bei geriausiu draugu.

„Aš ieškojau šuns, nes jau kurį laiką jo neturėjau, beje, rinkdamasis šunį, ieškojau dresuoto. Aš pats blogiausias dresuotojas,“ – žurnalui „Esquire“ pasakojo žvaigždė.

„Internete pamačiau Einšeiną, apie kurį prieglauda buvo sukūrusi filmą, kuriame rodomas Einšteinas vos tik patekęs į prieglaudą. Sumuštas ir purvinas, prieglaudoje buvo nupraustas ir gydomas. Dieve, aš įsimylėjau šį šunį! Taigi, aš paskambinau į prieglaudą ir pasakiau, jog man labai patinka Einšteinas ir norėčiau jį priglausti.“ – pasakoja G. Clooney.

Deja, nepaisant to, kad aktorius yra Oskaro laimėtojas ir svajonių vyras, prieglaudos darbuotojai turėjo pirmiausia įsitikinti, kad Einšteinui tikrai patiks aktoriaus kompanija. Todėl prieglaudos darbuotojai pirmiausia paprašė aktoriaus atvykti ir susipažinti su šuneliu.

„Prieš atverdamas prieglaudos vartus aš tikrai nuogastavau, kad nepatiksiu Einšteinui“, - sakė kino filmų žvaigždė.

Tuomet aktorius surengė Oskaro vertą šou, kurio turbūt nepadarytų nei dėl vienos moters: „Aš nubėgau į virtuvę, šaldytuve radau kalakutienos kukulių, jais stipriai įtryniau savo batus. Vos prieglaudos darbuotojai pravėrus duris, Einšteinas puolė prie mano kojų. Prieglaudos darbuotoja nustėro, ji niekada nebuvo mačiusi tokios šuns reakcijos!“

Taip užsimezgė amžina draugystė. Beje, George`as nerimovo, kad Einšteinas visą gyvenimą apie jį galvos kaip apie „kukulių vaikiną“.

„Šuo mane myli, aš jį taip pat. Aš negalėčiau jo nuskriausti, todėl mes esame neišskiriami kompanionai,“ - sakė jis.

Vien Vilniaus regione eutanazijai yra pasmerkti vidutiniškai 5200 beglobių gyvūnų per metus. Nuo šios liūdnos baigties ir nuo kitų beglobius ištikusių negandų, gelbsti savanoriškais pagrindais veikiančios organizacijos. Gyvūnų globos organizacija „SOS Gyvūnai“ kasmet priglaudžia daugiau nei 2000 kačių bei šunų, tik dalis jų suranda nuolatinius namus.

„SOS Gyvūnai“ vadovė Ilona Mezenceva džiaugiasi, kad ir Lietuvoje žinomi žmonės priglaudžia gyvūnus, kurie tampa jų geriausiais draugais. Taip savo pavyzdžiu užkrėsdami ir visuomenę.

„SOS Gyvūnai“ prieglaudoje ir Jūs galite rasti savo Einšteiną

Gal ir ne nulėpausės, bet tikrai genialios, kaip Einšteinas. Keturios sesytės jau pirmosiomis savo gyvenimo dienomis spėjo paraugauti beglobių duonos, patekusios į prieglaudą čia žengė savo pirmuosius tvirtus žingsnelius, stiprėjo, augo sirgo, sveiko, atlaikė sterelizacijos operacijas, skiepus, pieninių dantukų kritimą, socializaciją, sužinojo kas yra liudesys, tačiau nespėjo pažinti tik vieno jausmo-ką reiškia nerūpestinga vaikystė...

Sesytės labai mielos, pamačiusios žmones trykšta džiaugsmu ir tikėjimu, kad vieną dieną kažkas ateis paimti ir jų. Gaila žiūrėti, kaip bėga dienos, o jos giliais suaugusio šuns žvilgsniais žiūri per užvertus narvus, atrodo praradusios viltį pajusti tą vienintelį džiaugsmą-būti mylimos vieno šeimininko. 

Visos sesytės sterelizuotos, skiepytos, užaugusios bus vidutinio dydžio (iki kelių). Nei viena iš jų netinka sargauti prie būdos, bet visos jos tinkamos sargauti prie jūsų lovos ir saugoti jūsų sapnus.

Jei sudomino bent viena iš šių mergyčių, skambinkite Ilonai, 8 600 39525
Šuniukas iš prieglaudos (SOS gyvūnai nuotr.)
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)