Interviu žurnalo „New York" portalui „The Cut" supermodelis pasidalino savo treniruočių planu, kurio pradėjo laikytis prieš 30 metų ir perdavė dukteriai Kaiai Gerber, taip pat dirbančiai modeliu. Ji aiškino 20 minučių skirianti kardiotreniruotei, o paskui sportuojanti su svarmenimis. Jos kardiotreniruotė, kurią C. Crawford atlieka mažiausiai tris kartus per savaitę, būna įvairaus pobūdžio: nuo šuolių ant batuto iki bėgiojimo laiptais ar elipsinio treniruoklio mynimo.

Tuomet modelis praleidžia nuo 30 minučių iki valandos darydama „senus gerus įtūpstus, pritūpimus, kilnodama svarmenis". C. Crawford taip pat pažymi: „Kartą per savaitę stengiuosi eiti į žygį kartu su drauge – taip suderinu sportą ir bendravimą".

Panašu, kad C. Crawford sportuodama išties nevengia daryti kelis dalykus vienu metu. Tačiau geriausias supermodelio treniruočių bruožas tas, kad ji skiria vienodą dėmesį kardiotreniruotėms ir jėgos treniruotėms.

Lengva skirti daugiau dėmesio vienam treniruočių komponentui ir apleisti kitus. Daugelis mėgaujasi kardiotreniruotėmis ir apleidžia svarmenis, arba atvirkščiai. C. Crawford treniruotės yra tokios efektyvios todėl, kad ji neužmiršta nei vieno, nei kito. Gerai apgalvota treniruotė turi apimti visus, o ne vieną kūno rengybos elementą, tvirtina trenerė Holly Perkins. C Crawford skiria dėmesio tiek širdies ir kraujagyslių sistemos stiprinimui, tiek raumenų jėgos bei ištvermės vystymui. „Reikėtų atsižvelgti į visus šiuos elementus, nes tokiu būdu atsižvelgsite ir į visą savo sveikatos bei išvaizdos tobulinimą", – aiškina H. Perkins.

@SarahFlint_NYC in LA! Getting spring ready 👠...

Публикация от Cindy Crawford (@cindycrawford) 10 Апр 2018 в 10:12 PDT

Be to, C. Crawford atlieka mišrius pratimus, užtikrinančius dar didesnį kūno rengybos treniruotės efektyvumą.

„Kai ji daro įtūpstus, pritūpimus, atsispaudimus, bet kokius mišrius pratimus, judesiai būna labai tvirti ir stimuliuojantys, veikiantys didžiausius ir stipriausius raumenis – sėdmenų, keturgalvius raumenis ir pakinklines sausgysles", – dėsto trenerė. Keletą raumenų grupių vienu metu treniruojantys mišrūs pratimai leidžia įdėti daugiau darbo per trumpesnį laikotarpį. Paskutinis, bet ne mažiau svarbus dalykas: tokia treniruotė yra nesudėtinga ir reikalauja nedaug ar beveik jokio inventoriaus, todėl sportuoti galima bet kur.

H. Perkins manymu, C. Crawford pavyko neapleisti sporto todėl, kad tokius pratimus ji gali atlikti bet kur, o viskas, ko reikia, paprastai būna svarmenų pora. Ji netgi galėtų atlikti visus jėgus pratimus vien tik su savo kūno svoriu. „Mums visiems labai lengva rasti pasiteisinimų, kodėl norime išvengti kūno rengybos treniruočių.

Jei galite pašalinti kaip įmanoma daugiau kliūčių ir pasiteisinimų, jūsų kelias į sėkmę bus greitesnis", – neabejoja trenerė. Kai nebūtina sporto salė ir ypatingas inventorius, daug lengviau atlikti pratimus, mat tą galite daryti bet kur. O tai vienodai svarbu tiek nuolat keliaujančiam ir fotosesijose dalyvaujančiam modeliui, tiek bandantiems atrasti laisvą valandą įtemptame darbo tvarkaraštyje ir norintiems ją skirti sportui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)