Per tragišką naktį Nepalo gyventojų kasdienybė pasikeitė neatpažįstamai – jie ne tik neteko svarbiausių karališkosios šeimos narių, bet ir prabėgus keleriems metams atsisveikino su ne vieną šimtmetį gyvavusia monarchija. Ir viskas tik dėl nelemto vakaro, virtusio paslaptimi. 

Iki šiol šalyje viešai kalbama apie apkartusį gyvenimą, kai Nepalas 2007 m. gruodį oficialiai perėjo į parlamentinę demokratiją. Nuo tada šalyje nebeliko monarchijos, o su ja – ir per daugelį metų kurtų tradicijų.

Gyventojai su nostalgija žvelgia į prabėgusias dienas ir iki dabar ieško atsakymų, kodėl karališkoji šeima išgyveno skaudžią tragediją, nulėmusią visos šalies likimą.

Tad Delfi kviečia prisiminti, kas įvyko lemtingąją 2001 m. naktį, kokių sąmokslo teorijų buvo ir kaip laikosi išgyvenę šeimos nariai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)