„Meilė visada nugali. Laimingo „Pride“ #gaypride #loveislove #pridemonth“, – savo instagramo paskyroje parašė D. Rodmanas ir su sekėjais pasidalino dviem nuotraukomis bei vaizdo įrašu, kuriame įamžinta, kaip sveikinasi su eisenos dalyviais.

Ekstravagantiškoji ir skandalingoji krepšinio pasaulio garsenybė šventei pasipuošė žalios spalvos plisuotu trumpu sijonu iš „Rodman Apparel“ drabužių kolekcijos. O plaukus vaivorykštės spalvomis buvęs krepšininkas dažė dar tada, kai toks įvaizdis buvo laikomas neįtikėtinai drąsiu išsišokimu.

Per keturiolika NBA sezonų 1986–2000 metais D. Rodmanas žaidė Detroito „Pistons“, San Antonijaus „Spurs“, Čikagos „Bulls“, Los Andželo „Lakers“ ir Dalaso „Maverciks“ klubų sudėtyje. Sportininkas visą laiką palaikė LGBTQ+ bendruomenę.

„Nuostabu, kad pagaliau netradicinės seksualinės orientacijos bendruomenė iš mūsų gauna tiek meilės, kiek nusipelnė. Tai ne tik meilė LGBTQ+ bendruomenei, tai paprasčiausiai meilė pasauliui, meilė visai žmonijai“, – „ABC13“ sakė parade sudalyvavęs D. Rodmanas.

Po įrašo instagrame krepšinio pasaulio skandalistas sulaukė ir nemažai neigiamų reakcijų, tad savo sekėjams šia tema pasisakė dar kartą.

„Vaikinai, pasidomėkite detaliau“, – prie nuotraukų, kuriose D. Rodmanas vilki ankstesniems laikams labai jau nepriimtinus ansamblius, kad ir vestuvinę suknelę, prirašė buvęs sportininkas.

Drąsiam ir savimi pasitikinčiam D. Rodmanui saviraiška niekada nebuvo problema. 2019 metais jis „Business Insider“ sakė, jog buvo įkvėptas netradicinės orientacijos profesionalių sportininkų evoliucija, o lūžis įvyko, kai 1995 metų „Sports Illustrated“ viršeliui pozavo persirengęs moterimi.

„Kai vyko viršelio fotosesija, jie gi negalėjo įsivaizduoti, kad tas „Sports Illustrated“ numeris bus pats perkamiausias istorijoje. O su manim pradėjo susisiekti LGBTQ+ bendruomenė ir sakė: oho, nė sapne nesapnavome, kad mūsų bendruomenei sporte bus atstovaujama būtent taip. Paprasti žmonės tada nesuprato, ką aš darau, kokią žinutę siunčiu“, – yra sakęs D. Rodmanas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)