Londono klinikos vadovai pradėjo skubų tyrimą, kai pasirodė informacija, jog bent vienas ligoninės darbuotojas bandė prieiti prie Velso princesės asmeninių duomenų, kai sausio mėnesį Kate Middleton buvo atlikta planinė pilvo operacija, skelbia dailymail.co.uk.

Vakar šį skandalą vis dar gaubė paslaptis, ir prestižinė klinika atsisakė nurodyti, kada pirmą kartą sužinojo apie įtariamą pažeidimą ir ar už tai atsakingi darbuotojai buvo nušalinti nuo pareigų.
„Daily Mail“ kreipėsi į šią Londono kliniką dėl išsamesnių komentarų. Duomenų priežiūros tarnyba – Informacijos komisaro pareigūnas (ICO) – patvirtino, jog „gavo pranešimą apie pažeidimus“ ir šiuo metu „vertina pateiktą informaciją“.

Tuo metu Merilbone, centrinėje Londono dalyje, įsikūrusios ligoninės šaltiniai teigė, jog darbuotojai buvo „itin sukrėsti ir šokiruoti“, jog vienas „patikimas kolega“ galėjo šitaip „pažeisti pasitikėjimą ir etiką“.

Teigiama, jog pati kunigaikštienė žino apie šį incidentą, o Kensingtono rūmų atstovas spaudai pareiškė, jog „tai pačios Londono klinikos reikalas“.

Pranešimai apie įtariamą privatumo pažeidimą pasirodė tuo metu, kai princesei privačiai sveikstant po sausio 16 dieną atliktos procedūros, pradėjo sklandyti beprotiškos sąmokslo teorijos.

Socialinėje žiniasklaidoje išnirę troliai pasinaudojo Kate sprendimu kuriam laikui atsitraukti nuo visuomenės dėmesio, kad paskleistų niekuo nepagrįstus ir skaudinančius gandus.

Tarp „Katespiracijų“ pasirodė spėlionių, esą ji sveiksta po „braziliško užpakaliuko pakėlimo operacijos“ arba yra ištikta komos – pastarąją teoriją iškėlė vienas Ispanijos žurnalistas. Tarp kitų kur kas niūresnių gandų buvo pareiškimai, jog ji mirė, jog ją pakeitė antrininkė ar kad Velso kunigaikščių santuoką ištiko krizė.

Minėta Londono klinika negalėjo patvirtinti, kada tiksliai buvo padarytas tariamas pažeidimas, tačiau jis viešumon iškilo po dienos, kai savaitgalį pasirodė vaizdo įrašas, kuriame Kate buvo užfiksuota vaikštinėjanti po Vindzorą.

Skandalą atskleidęs vienas ligoninės darbuotojas laikraščiui „The Mirror“ sakė: „Tai šiurkštus saugumo pažeidimas ir neįtikėtinai didelė žala ligoninei, turint galvoje jos nepriekaištingą reputaciją gydant karališkosios šeimos atstovus“.

„Iš karto po to, kai sužinojo apie šį incidentą, aukšto rango ligoninės vadovai susisiekė su Kensingtono rūmais ir juos patikino, kad bus atliktas išsamus tyrimas“.

„Visas medicinos personalas buvo itin sukrėstas ir šokiruotas šių kaltinimų. Jie buvo labai įskaudinti, kad patikimas kolega gali būti atsakingas už tokį pasitikėjimo ir etikos pažeidimą“.

Bet kurios Didžiosios Britanijos Nacionalinės sveikatos tarnybos (NHS) ar privačios medicininės įstaigos darbuotojai negali prieiti prie paciento medicininių įrašų, negavę medicinos paslaugų teikėjo duomenų valdytojo sutikimo. Jei jie bando tai padaryti, tai laikoma baudžiamuoju nusikaltimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją