Pasirodžiusiame seriale galima išvysti vienas iš paskutiniųjų princesės Dianos gyvenimo akimirkų. Tokiomis tapo ir 1997 m. vasara, kai garsioji monarchė atvyko į Prancūziją leisti laiko su tuometiniu draugu Dodi.

Rugpjūtį paparacas Mario Brenna įamžino unikalią akimirką, kai Diana bučiuoja Dodi ant „Jonikal“ denio.

Nuotrauka buvo išspausdinta laikraštyje „Sunday Mirror“ ir jos autoriaus kišenes papildė maždaug 250 tūkst. JAV dolerių. Diana galėjo išvengti šio kadro, bet tikriausiai tiesiog pamiršo atsargumą užplūdus romantiškiems jausmams.

Manoma, kad monarchė norėjo išvengti panašios situacijos ir po kelių savaičių, pasirodydama toje pačioje jachtoje, link nardymo lentos ėjo be mylimojo.

Šis kadras sulaukė nepaprasto dėmesio, o kai kur ir spekuliacijų, kad princesė buvo nėščia.

Dodi Fayed

Ta pati akimirka atkurta ir „The Crown“ epizode, kuriame princesę vaidinanti Elizabeth Debicki sėdi ant jachtos „Jonikal“ nardymo lentos.

Serialo kūrėjai, bandydami surasti panašią superjachtą, kreipėsi į olimpietės Modestos Vžesniauskaitės mylimąjį, milijardierių Johną Caudwellą. Jis prieš daug metų įsigijo prabangumu dvelkiančią superjachtą „Titania“.

Pasirodo, garsaus vyro pirkinys jau ne kartą panaudotas „Netflix“ pasirodžiusiuose filmuose ar serialuose.

„Titania“ perima „The Crown“

Ar pastebėjote @superyachttitania naujuose @thecrownnetflix epizoduose, kurie pasirodė šią savaitę?

Šeštajame ir paskutiniame serialo sezone „Titania“ tapo dekoracija, kurioje vyksta jachtų atostogų scenos su princese Diana ir jos tuometiniu vaikinu Dodi Al-Fayedu, kuriuos vaidina Elizabeth Debicki ir Khalid Abdalla.

Seriale atkuriamos garsios 1997 m. vasaros paparacių nuotraukos (pvz., pirmoji galerijoje).

Iš išorės „Titania“ atrodo panaši į „Jonikal“ – tikrąją jachtą, kurioje atostogavo tikra pora. Tačiau iš tiesų „Jonikal“ ne tik 10 metrų trumpesnė už mano 73 metrų ilgio prabangią superjachtą, bet ir perpus mažesnė – jos bendrasis tonažas 937 tonos, o „Titanijos“ – 1894 tonos.

<...>

Modesta ir aš neturime daug laiko pasiplaukioti superjachta dėl šeimos, draugų ir labdaros renginių. Tai klestintis verslas, dažniausiai ištisus metus užsakomas privačių klientų, pavyzdžiui, „Netflix“.

Ir, kaip ir visas mano turtas, jachta yra dalis mano įsipareigojimo „Giving Pledge“, pagal kurį bent 70 proc. savo turto palieku geriems tikslams per savo gyvenimą ir po jo“, – dalijosi J. Caudwellas.


Delfi primena, kad prabangų pirkinį milijardierius įsigijo prieš 13 metų aukciono metu.

73 metrų ilgio jachtoje yra daugiau nei 12 metrų ilgio vandens čiuožykla, 21 žmonių įgula bei naktinis klubas.

Be to, ją galima išsinuomoti – už savaitę sezono metu tektų pakloti apie 562 000 eurų.

Anksčiau buvo rašoma, kad J. Caudwellas į metus ja naudojasi tik keturias savaites, tačiau jau šių metų vasarą porą kartu su vaikais ir draugais plaukiojo po Viduržemio jūrą.

Smagaus laiko akimirkos nugulė į M. Vžesniauskaitė socialinio tinklo paskyrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją