Ch. Hanksas, kuris yra didžėjus, besislepiantis po sceniniu slapyvardžiu Chat Haze, yra trečiasis iš keturių T. Hankso sūnų. Atostogaudamas Londone, jis prisivirė košės vartojamas prastos reputacijos juodaodžių reperių žodyno žodžius.

Ažiotažo sukėlė didžėjaus frazė apie jo juodaodį kolegą Chill Akill, kurį jis įvardijo „mano n****is“.

„Tavo n****is? Jis tavo nuosavybė?“, – jaunuolį sukritikavo vienas komentatorius.

Piktų komentarų tikrai netrūko. Nepaisant to, atsirado ir tokių, kurie ėmėsi Chat Haze ginti – esą jis tikrai ne rasistas, tiesiog kvailys: „Rasisto nuo ne rasisto neatskirsti vien iš to vieno žodžio neįmanoma, jis tiesiog peržengė ribą, nes yra jaunas ir kvailas“.

Netrukus reperis „Instagram“ paskelbė dar vieną nuotrauką, darytą Londone, prie kurios puikavosi prierašas „nekenčiu n*****o“. Prasidėjo antroji pykčio banga. Vaikinas kritikuojamas ne tik dėl rasizmo, bet ir naudojimosi garsaus tėvo pinigais ir padėtimi.

Vaikinas antrą kartą paskelbė nuotrauką su Chill Akill ir parašė: „ Į savo juodaodžius draugus taip kreipiausi ir gyvenime. Kodėl po velnių negaliu kalbėti, kaip noriu, ir nesulaukti kritikos dėl nepagarbos juodaodžių kovai už savo teises, juk dabar 2015 metai. Ir taip, yra baltaodžių n*****ų, azijiečių n*****ų, meksikiečių n*****ų. Susitaikykite“.

Panašu, kad toks pasiteisinimas kritikams nepasirodė pakankamas.
Užuot viešai atsiprašęs, T. Hankso sūnus internete paviešino vaizdo įrašą, kuriame teigia, kad hiphopo muzika nėra susijusi išskirtinai su rase.

„Žiūrėkite, puikiai suprantu, kad dauguma jūsų to nė velnio nesupras, nes istorija dar nepasimiršo, tačiau hiphopas nėra tiesiogiai susijęs su rase. Tai kultūra, su kuria tapatiniesi, ir niekas man nepaaiškins, kaip turiu kalbėti“, – pareiškė Ch. Hanksas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)