„Priimtas sprendimas nedelsiant dviem savaitėms nušalinti Whoopi Goldberg dėl neteisingų ir skaudžių komentarų apie holokaustą. Nors Wh. Goldberg ir atsiprašė, paprašiau jos skirti laiko apmąstymams, kokį poveikį turėjo nederami jos komentarai. Visa „ABC News“ organizacija reiškia solidarumą su savo žydų kilmės kolegomis, draugais, šeimomis ir bendruomenėmis“, – išplatintame pranešime žiniasklaidai teigia „ABC News“ prezidentė Kim Godwin.

Tviteryje CNN žurnalistas Oliveris Darcy pasidalino laišku, kurį išsiuntė ABC personalui. Jame taip pat rašoma apie Wh. Goldberg komentarus: „Žodžiai yra labai svarbu, kiekvienas iš mūsų privalo suprasti, kokią įtaką daro mūsų pasakyti žodžiai“.

Sprendimas aktorę suspenduoti priimtas nepaisant antradienį 66 metų žvaigždės paviešinto atsiprašymo dėl pirmadienį laidoje „The View“ išreikštų pastebėjimų.

„Pasakiau kai ką, dėl ko jaučiu atsakomybę pasiaiškinti, nes mano žodžiai nuliūdino ir įskaudino daug žmonių, o tai nebuvo mano tikslas. Ir dabar viską puikiai suprantu, esu labai dėkinga visiems, padėjusiems suprasti savo klaidą. Dabar tikrai suprantu daugiau. Diskutuojant, kodėl vienos Tenesio mokyklos taryba vienbalsiai nusprendė pašalinti grafinę novelę apie holokaustą, pasakiau, kad holokaustas – ne apie rasę, o apie žmogaus nežmogišką elgesį su kitu žmogumi. Tik iš tikrųjų jis apie rasę, nes Hitleris ir naciai žydus laikė antrarūše rase“, – rašė Wh. Goldberg.

Pirmadienį garsi moteris tviteryje pasidalino pareiškimu, kuriame teigia, jog „Buvau pataisyta“, o tada atsiprašė „už skausmą, kurį sukėlė savo žodžiais“.

Wh. Goldberg atstovas spaudai į People.com prašymą pakomentuoti susiklosčiusią situaciją dviejų savaičių suspendavimo nesureagavo.

Garsios moters komentaras nuskambėjo paėjus kelioms dienoms po to, kai pasaulis minėjo tarptautinę holokausto atminties dieną. Sausio 27-ąją minima diena skirta prisiminti datą, kai 1945 metais Raudonoji armija išlaisvino Aušvico koncentracijos stovyklos kalinius, ir pagerbti nacistinės Vokietijos pražudytus šešis milijonus žydų ir kitų mažumų žmones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)