Dar prieš „Eurovizijos“ atrankos finalą, kuris Lenkijoje prasidėjo pusę šešių vakaro, internete pasirodė pranešimų, kad į „Euroviziją“ keliauja būtent Blanka. TVP žinią išplatino likus dviem valandoms iki koncerto pradžios. Nors straipsnis kone akimirksniu pašalintas, to pakako abejonėms pasėti, skelbiama nepriklausomame Vokietijos „Eurovizijos“ dainų konkurso bloge esc-kompakt.de.

Be to, kai kurie konkurso gerbėjai nustebo, kai buvo paskelbta apie sprendimą keisti atrankos komisijos nuomonės svorį: lygiųjų atvejų komisijos sprendimas būtų lemiamas (kaip kad nutiko Lietuvos atveju). Be to, nebeliko trijų dainų superfinalo (kaip kad buvo 2022 metais).

Blanka – „Solo“:

Kiek vėliau paaiškėjo, kad vienas iš komisijos narių Austinas Egurrola yra asmeninis Blankos choreografas. Taigi, kilo abejonių komisijos objektyvumu.

Ir tai dar ne viskas: komisijos pirmininkė – pirmoji Lenkijos atstovė „Eurovizijoje“ Edyta Gorniak, o jos sūnus Allanas ne tik geras Blankos draugas, bet galimai ir vaikinas.

„Eurovizijos“ konkurso gerbėjus Lenkijoje kaip reikiant suerzino faktas, kad iš karto po nacionalinių atrankų finalo taip ir nebuvo paviešinti žiūrovų balsavimo rezultatai.

Jannas, kuris Lenkijos „Eurovizijos“ atrankoje liko antras, apklausose buvo absoliutus favoritas. Net jeigu paskutinis jo pasirodymas vokaline prasme ir nebuvo pats geriausias, Blanka, kurios vokalas taip pat nesublizgėjo, vargu, ar buvo verta tokio aukšto vertinimo. Komisija pasistengė, kad Jannas liktų ketvirtas, o tai jam užkirto kelią tapti atrankos nugalėtoju, rašoma esc-kompakt.de.

Lenkijos žiniasklaidoje nacionalinės atrankos rezultatai vis dar aptarinėjami. Neigiami komentarai pilasi tiek TVP feisbuko bei instagramo paskyrose, tiek „Eurovizijos“ svetainėje. Žmonės kalba apie korupciją ir reikalauja teisingumo. Jau inicijuota ir peticija, reikalaujanti anuliuoti atrankos finalo rezultatus. Pati Blanka skundžiasi sulaukusi tikros neigiamų žinučių lavinos. Neigiamų jai skirtų komentarų apstu ir jos „YouTube“ bei „Instagram“ paskyrose.

Blanka, reaguodama į kilusį skandalą, jau išplatino oficialų pareiškimą.

„Sveiki visi! Nuo pat atrankos finalo iš paskutiniųjų stengiuosi apsiraminti ir adekvačiai įsivertinti situaciją. Tiesa ta, kad kol kas ši pergalė man atnešė daugiau liūdesio nei džiaugsmo. Skaitydama tuos pasibjaurėtinus su manimi susijusius melus, jaučiuosi siaubingai (apie santykius, plagiavimą ir balsų klastojimą). Dalyvavau konkurse, kur visiems buvo taikomos tos pačios taisyklės. Tas taisykles sugalvojau ne aš, ne aš atrinkau komisijos narius, ne aš sugalvojau balsavimo sistemą ir tokį balų sumavimą. Nusprendžiau dalyvauti atrankoje, nes norėjau įgyvendinti savo svajonę – tai galimybė sudalyvauti viename iš didžiausių muzikinių televizijos šou pasaulyje „Eurovizijoje“.

Tik užuot besidžiaugusi sėkme, susidūriau su neįtikėtina neapykantos banga. Dar baisiau tai, kad skleidžiami gandai, o jie pridengiami po asmeninės nuomonės kauke. Suprantu ir palaikau savo kolegas. Iš manęs buvo pavogtas pergalės džiaugsmas, dėl kurio taip sunkiai dirbau. Ir manęs dar laukia labai daug darbo. Grįžusi iš Suomijos, kur įrašiau dar vieną dainą, ketinu atsiduoti „Eurovizijai“, nes nenoriu jūsų nuvilti. Žinau, kaip svarbu tinkamai atstovauti savo šaliai. Nepasiduosiu! Ir ne tik: pažadu padaryti viską, ką galiu, ir dar daugiau!!! Noriu padėkoti visiems už palaikymą. Man tai labai daug reiškia. Myliu visus, Blanka“, – teigiama oficialiame atlikėjos feisbuko puslapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)