Po birželio 14-osios pranešimo, kad Berlyno prokuratūra pradės tirti kaltinimus Tillui Lindemannui seksualiniu priekabiavimu, dėl kurių į teisėsaugininkus kreipėsi Vokietijos gyventojos, muzikos leidybos kompanija „Universal Music“ išplatino pranešimą, kuriame skelbiama: „Mus sukrėtė kaltinimai Tillui Lindemannui. Reiškiame pagarbą moterims, kurios taip drąsiai prabilo viešai, – rašoma pranešime, taip pat pranešama, kad kompanija kol kas nepardavinės ir nereklamuos grupės muzikinių kūrinių, praneša „New York Times“.

Kaip teigė Berlyno prokuratūros atstovas spaudai, pradėtas tyrimas dėl Tillui Lindemannui pateiktų kaltinimų seksualiu priekabiavimu bei narkotikų platinimu. Pasak atstovo, prokuratūra pradėjo tyrimą savo nuožiūra bei remdamasi „keliais baudžiamaisiais kaltinimais, pateiktais trečiųjų šalių.

Gegužę Vilniuje vykusiame grupės koncerte dalyvavusi gerbėja išpublikavo kelis įrašus „Reddit“ ir Twitter“ apie tai, kad vakarėlyje prieš koncertą buvo pakviesta į užkulisius ir apsvaiginta narkotikais. Ji tvirtino, kad per vieną koncerto pertrauką buvo pakviesta į nedidelę patalpą po scena pas T. Lindemanną intymiems santykiams su juo, tačiau nesutiko to daryti.

Moteris teigė, kad seksualinių santykių neturėjo, bet pasidalijo internete nufotografuota ir nufilmuota didžiule mėlyne ant šono, su kuria pabudo ryte po koncerto. Ji teigė visą dieną jautusi pykinimą, nors vakare vartojo nedaug alkoholio.

Įrašui išplitus internete, atsiliepė dar kelios moterys – keliose socialiniuose tinklalapiuose jos pateikė panašių kaltinimų dainininkui. Gegužės 28 d. „Rammstein“ išpublikavo socialiniame tinklalapyje kaltinimus neigiantį pranešimą: „Dėl visų internete sklandančių pareiškimų apie Vilnių – atmetame tikimybę, kad tai, apie ką kalbama, įvyko mūsų aplinkoje. Neturime žinių, kad šiuo klausimu būtų pradėtas koks nors tyrimas.“

Po kilusio skandalo bendradarbiavimą su T. Lindemannu nutraukė jo leidėjas „Kiepenheuer & Witsch“.

Leidykla išplatino pranešimą spaudai, kuriame rašė, kad sužinojusi apie pornografinę filmuotą medžiagą, kurioje Tillas Lindemannas propaguoja seksualinę prievartą prieš moteris ir kurioje buvo minėta 2013 m. „Kiepenheuer & Witsch“ išleista knyga „In Still Night“, nutraukia bendradarbiavimą su klientu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)