74 metų dabartinis Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas su rinkimų rezultatais nesutinka ir nepripažįsta pralaimėjęs Demokratų partijos kandidatui Joe Bidenui, jis tvirtina, kad sieks balsų perskaičiavimo valstijose, kuriose pralaimėjo, pavyzdžiui, Nevadoje ir Pensilvanijoje.

Neturėdamas jokių įrodymų, D. Trumpas viešai tvirtina, kad 2020 metų rinkimai buvo iš jo pavogti, o balsai už J. Bideną – suklastoti.

„Jis tikrai nemoka pralaimėti. Jam nepatinka pralaimėti, jis kovos ir kovos, daužys galvą į sieną“ ,– buvusį sutuoktinį apibūdina moteris.

Faktą, kad naujuoju JAV prezidentu išrinktas J. Bidenas, o viceprezidento postas atiteko Kamalai Harris, pripažino buvę prezidentai George‘as W. Bushas, Barackas Obama, Billas Clintonas ir Jimmy Carteris.

Prezidento rinkimų nugalėtoją pasveikino ir 2012 metais prezidento posto siekęs respublikonų senatorius Mittas Romney, o kiti įtakingi JAV konservatoriai vangiai kalba apie būtinybę tirti galimus rinkimų pažeidimus.

J. Bidenui plūsta sveikinimai iš viso pasaulio: jo pergale džiaugiasi Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir Kanados vyriausybės vadovas Justinas Trudeau.

Nepaisant akivaizdžių faktų, D. Trumpas ir jo sąjungininkai tvirtina, kad rinkimai dar nesibaigė, kiti sako, kad jų dar laukia daug sudėtingų iššūkių.

„Mes tik norime, kad viskas vyktų pagal įstatymus. Rinkimų baigtį lemia ne žiniasklaida, o žmonės. Valstijos iki gruodžio privalo sertifikuoti gautus rezultatus“, – tvirtina vienas D. Trumpo patarėjas, nepanoręs prisistatyti.

„Visada manysiu, kad prezidentas tiesiog neturėjo savęs vertos rinkimų kampanijos. Jie surinko milijardą dolerių ir pralaimėjo Joe Bidenui“, – piktinasi kitas šaltinis. Dar vienas Trumpų šeimai artimas šaltinis sako, kad šeimoje kol kas tvyro chaosas ir pasimetimas, niekaip nepavyksta apdoroti rinkimų baigties fakto, nes „tokio rezultato paprasčiausiai niekas nesitikėjo“.

„Tikras galvos skausmas“, – teigia šaltinis. Štai ką teigia anoniminis pašnekovas, artimas D. Trumpo sūnui Rickui: „Jie labai nuliūdę. Net sunku žiūrėti“.

Ivana PEOPLE teigia, kad trys vaikai, kurių susilaukė su D. Trumpu – Ericas, Donaldas jaunesnysis ir Ivanka – jaučiasi „gerai“, tačiau laukia nesulaukia, kada išsikraustys iš Vašingtono ir pradės naują etapą.

„Labiausiai noriu, kad jie tiesiog gyventų normalų gyvenimą. Ne Vašingtono gyvenimą ir visus tuos vargus, bet tiesiog gyventų sau Niujorke ar kitur, gyventų normalų gyvenimą. Manau, kad jiems buvo smagu būti šalia Donaldo, matyti viską iš arti, bet dabar, ačiū Dievui, viskas baigėsi. Tikrai nežinau, ką jie darys toliau“, – teigia verslininkė ir buvęs modelis I. Trump.

(Šaltinis, artimas Ivankai ir jos vyrui Jaredui Kushneriui (abu Baltuosiuose Rūmuose užėmė svarbius postus), kalba tik apie šviesią ateitį: „Jiems tikrai atsivers daug naujų galimybių, nenoriu pasakyti per daug, bet akivaizdu, jie gali dešimtmečius likti Respublikonų partijos vadovybėje arba imtis kažkokių tarptautinių projektų ar verslo).

Kalbant apie patį Jungtinių Valstijų prezidentą, jo buvusi žmona, su kuria siejo audringi santykiai ir kuri nesibodi reikšti savo nuomonės tiek apie D. Trumpą, tiek apie Baltuosius Rūmus, negailėdama gerų žodžių jo konservatoriškiems pasiekimams, spėja, kad po tokio patirto pažeminimo D. Trumpas greičiausiai su politika nebenorės turėti nieko bendro.

„Nemanau, kad jis turi kitą pasirinkimą. Įsikurs Palm Biče, žais golfą ir gyvens normalų gyvenimą, bent jau aš taip manau. Tai geriausias sprendimas, kokį tik galėtų padaryti“, – sako I. Trump. Tik pirmiausia jis turėtų susitaikyti su realybe.

„Jis turi nebesislapstyti ir garbingai pareikšti, kad pralaimėjo. Tik jis nenori būti pralaimėtojas. Tik jeigu pralaimėjai, tai pralaimėjai. Turi daugybę pinigų, gali veikti, ką panorėjęs, gali tiesiog mėgautis gyvenimu“, – sako I. Trump.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)