„Material Girl“ atlikėją su Katalikų bažnyčia sieja įtempti santykiai, dėl nepadorių vaizdo klipų ir pasirodymų ji buvo apkaltinta „šventvagystėmis“.

1989-iais, išleidusi dainos „Like A Prayer“ vaizdo klipą, kuriame dega kryžiai, statulos verkia krauju, o Madonna gundo „Jėzų“, ji įsivėlė į milžinišką skandalą.

Tačiau panašu, kad popmuzikos karalienė nori susigrąžinti bažnyčios malonę ir kreipėsi į popiežių geriausiu jai žinomu būdu.

Ketvirtadienį socialiniame tinkle „Twitter“ ji paskelbė įrašą, kuriame pažymėjo Katalikų bažnyčios vadovą, ir parašė: „Labas, @Pontifex Francis, aš gera katalikė, prisiekiu! Aš nesikeikiu! Paskutinį kartą išpažinties buvau prieš kelis dešimtmečius.

Ar būtų įmanoma kada nors susitikti ir aptarti svarbius klausimus? Buvau ekskomunikuota 3 kartus. Tai nesąžininga. Pagarbiai, Madonna“, – iš visos širdies rašė Madonna.


Gerai žinomi Katalikų bažnyčios nariai ir kiti religiniai vadovai ne kartą aiškiai išdėstė, ką galvoja apie Madonną.

Prieš beveik 33 metus, kai pasirodė „Like A Prayer“, dėl erotinio turinio, dviprasmiškų dainos žodžių ir vaizdo klipo scenų Madonna sulaukė griežto pasmerkimo.

Tuo metu popiežius Jonas Paulius II prašė negroti dainos ir netransliuoti vaizdo klipo Italijoje.

Po kelerių metų, 2004-aisiais, Vatikano darbo grupė įspėjo, kad Madonna, išpažindama Kabalą – Judaizmo formą – kelia grėsmę Romos katalikų tikėjimui.

Praėjus dviem metams 63-ejų Madonna įplieskė ugnies pamėgdžiodama nukryžiavimo sceną koncerto Romoje metu.

Kardinolas Ersilio Tonino, gavęs popiežiaus Benedikto XVI leidimą, pasmerkė pasirodymą: „Šį kartą ribos tikrai buvo peržengtos. Šis koncertas yra šventvagiškas iššūkis tikėjimui ir kryžiaus išniekinimas. Ją reikia ekskomunikuoti“.

Tėvas Manfredo Leone iš Romos Santa Maria Liberatrice bažnyčios sakė: „Tai blogas skonis ir provokuojanti nepagarba“.

Tai ne pirmas kartas, kai Madonna pareiškia norą susitikti su popiežiumi Pranciškumi. Anksčiau ji atskleidė, kad norėtų išgirsti jo minčių, jei susėstų pasikalbėti.

2019-aisiais duodama interviu Andrew Dentonui ji sakė: „Pakalbėkime apie Jėzaus požiūrį į moteris. Pasikalbam“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją