„Šį savo įrašą skiriu kiekvienam putliam vaikui, visą gyvenimą nė kąsnelio nesuvalgančiam be nuolatinio gėdinimo. Skiriu kiekvienam žmogui, iš kurio juokėsi ir žemino, kai šis šoko ar sportavo, turėjo drąsos mylėti ir gyventi. Kiekvienam žmogui, niekada neturėjusiam galimybės palaikyti sveiko santykio su maistu, nes visuomenė juos smerkė ir atidžiai sekė kiekvieną šių žmonių žingsnį. Šis mano įrašas skirtas visiems, marinusiems save badu, bandžiusiems išvalyti organizmą, persivalgiusiems, atsidūrusiems užburtame žlugdančių dietų rate.


Skiriu savo įrašą kiekvienam žmogui, kuriam maistas, sportas ir sveikatos samprata tapo bausme ir pragaru, o ne rūpinimusi savimi ir savęs saugojimu, kaip ir turėtų būti. Pažvelkite, kaip daugelis iš mūsų taip ilgai kentėjo: kartais paslapčia, o kartais – atvirai.


Pažvelkite į mūsų skausmą. Pažvelkite, kaip galite būti šios kultūros, kuri sukuria tokias sąlygas, bendrininkais, o vėliau neigti visą realybę. Pasaulis, ko gero, šiam pokalbiui nepasirengęs, ir tai normalu. Tačiau stengiuosi dėl tokių pačių žmonių kaip aš pati, dėl mūsų istorijų, kurios taip ilgai buvo nematomos. Mes nusipelnėme išgyti. Mes nusipelnėme laisvės“, – rašė T. Holliday, kurios paskyrą instagrame seka daugiau nei du milijonai internautų.


Modelis taip pat paskelbė nuorodą į įrašą apie vadinamąją „netipinę anoreksiją“.

Plačiai paplitusi nuomonė, kad egzistuoja aiški koreliacija tarp KMI (kūno masės indekso) ir anoreksijos sunkumo. Kitaip tariant, kuo mažesnis KMI, tuo sunkesnis susirgimas. Tačiau tokia supaprastinta samprata yra pavojinga. Tyrimai rodo, kad netipinė anoreksija yra paplitusi bent jau ne mažiau nei įprastinė mažo svorio anoreksija. Netipine anoreksija sergantys žmonės paprastai rečiau laiku sulaukia gydymo ir todėl ilgiau serga, jų sveikimo procesas tampa sudėtingesnis. Netipine anoreksija sergantys asmenys dažniau susilaukia pagyrų dėl svorio metimo, jų išvaizda nesukelia nerimo, o tai trukdo sveikti, aiškinama įraše.


Panašiu klausimu neseniai pasisakė ir pati Tess.

„Visi, sakantys: „Paskutiniu metu atrodai sveikai“ ar „Sulieknėjote, taip ir toliau!“, liaukitės! Nekomentuokite mano svorio, pasilikite tą sau. Taip, aš sulieknėjau. Aš sveikstu po valgymo sutrikimo ir pirmą kartą per visą savo gyvenimą valgau reguliariai. Tačiau kai svorio metimą prilyginate „sveikatai“ ir to vertę siejate su kažkokiu dydžiu, aiškiai pasakote, kad dabar tapome vertingesni, nes sulieknėjome ir laikomės dietos“, – pabrėžė T. Holliday.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)