Vienas buvęs dvariškis pasakojo: „Iš pradžių nepažįstamų žmonių mandagūs pasveikinimai ją trikdys, bet greitai pripras.“

Naujoji kunigaikštienė, antrojo pagal eiliškumą pretendento į sostą žmoną Kate Middleton turės įsidėmėti, kas prieš ką pritūpia.

Jei dar niekas jai nepasakojo, tvarka tokia: jei į patalpą įeina karalienė, K. Middleton turi prieš ją pritūpti. Jei pasirodo Camilla su princu Charlesu, princo Williamo žmona turi prieš ją pritūpti.

O jei nėra princo Charleso, yra tik princas Williamas, K. Middleton tampa pranašesne už Camillą, o tada ši turėtų teoriškai prieš ją pritūpti. Taip yra todėl, kad Williamo statusas yra aukštesnis už Camillos, tad jam esant automatiškai paaukštėja ir žmonos statusas.

Jei nėra nei Williamo, nei Charleso, Kate daro reveransą prieš Camillą, nes ši už ją vyresnė.

Tačiau princesė Anna, gimusi princese, ir princesė Alexandra (karalienės pusseserė, karaliaus Jurgio V anūkė) turi karališko kraujo, todėl yra viršesnės už Kate. K. Middleton tampa už jas viršesne tik tokiu atveju, jei šalia yra sutuoktinis princas Williamas.

Princo Andrew dukterys Beatrice ir Eugenie yra aukštesnio rango už Kate, tiesa, tada, kai patalpoje nėra princo Williamo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją