Jaunas vyras šoka balete su protezuotomis kojomis.

Buvęs grafikos dizaineris ir kavinės darbuotojas pernai išėjo ginti tėvynės, o po trijų mėnesių (2022 m. rugpjūtį) per sprogimą apkasuose netoli Iziumo, šiaurės rytų Ukrainoje neteko kojų.

Jis pasakojo: „Gulėjau ant pilvo ir net neišgirdau atskrendančio sviedinio švilpimo. Tik pajutau pragarišką skausmą ir tai, kad nosis pilna žemių.“

Chirurgai tikėjosi, kad pavyks išgelbėti vieną koją, deja, po trijų dienų abi Oleksandro kojas amputavo žemiau kelių.

Jis nepasidavė ir tapo pavyzdžiu bei įkvėpėju kareiviams, kurie patyrė traumą dėl įvairių sužeidimų.

Filmuotoje medžiagoje instagrame matyti, kaip jis, vilkėdamas kariškus marškinius, šoka baleto pjesėje apie karą.

„Ši choreografija – apie karo padarinius, apie žmones, apie tai, kad nepaisant skausmo ir netekčių, esame nepalaužiami“, – parašė jis instagrame.

Oleksandras taip pat dalyvavo atrankoje, norėdamas atstovauti Ukrainai kare nukentėjusių karių žaidynės „Invictus Games“, kurios rugsėjį vyks Vokietijoje.

„Kas skatina mane eiti į priekį? Žmonės. Kai girdžiu, kad mano pavyzdys jiems padeda, suprantu, kad elgiuosi teisingai“, – sakė jis.

Vokiečių kompanijos „Ottobock“, gaminančios galūnių protezus, duomenimis, po pusantrų metų karo apie 50 tūkstančių ukrainiečių kareivių amputuota mažiausiai viena galūnė – daugiau nei Britanijos kariuomenei po Antrojo pasaulinio karo pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją