Kovo 29 d. R. Pohle’as buvo vienintelis fotografas Vestminsterio vienuolyne, kur įvyko pamaldos pernai mirusiam princui Philipui atminti. Nors tą dieną 95-erių metų amžiaus karalienė pirmą kartą pasirodė viešumoje po patirtų įvairių negalavimų, įskaitant COVID-19 infekciją, fotografui buvo pasakyta, kad monarchę galės fotografuoti tik tada, kai ji atsisės.

„Aišku, aš nepaklausiau“, – paatviravo jis.

„Sutinku, kad reikia gerbti karalienės privatumą, ypač atsižvelgiant į jos amžių. Kita vertus, pamaldas visam pasauliui transliavo BBC, todėl manau, kad, būdamas vienintelis oficialus fotografas, turėjau teisę užfiksuoti jos atvykimą, – samprotavo R. Pohle’as. – Juk ši detalė visus labiausiai ir domino: kaip ji atvyks? Gal sėdėdama neįgaliojo vėžimėlyje? Jeigu nebūčiau nufotografavęs šios akimirkos, visa britų žiniasklaida būtų be galo nustebusi.“

Paskui paaiškėjo tokio įsakymo fotografui priežastis - į Vestminsterio vienuolyną monarchę lydėjo jos skandalingasis sūnus princas Andrew, vos prieš šešias savaites susitaręs su kaltinimus pedofilija pateikusia Virginia Giuffre.

„Ši informacija viską pakeitė. Tiesiog privalėjau juos nufotografuoti, – tęsė R. Pohle’as. – Karalienės atvykimas virto svarbiu įvykiu. Dvariškiai irgi dvejojo, bet kartojo, kad nurodymas nefotografuoti karalienės, kol ji atsisės, atėjo „iš aukščiau“ ir kad jie „nieko negali padaryti“.“

Karalienė Elžbieta II ir princas Andrew

Fotografas pabrėžė, kad pamaldas filmuoja BBC, todėl jam turėtų būti leista padaryti nuotraukų, nes vis tiek viskas bus parodyta per televiziją. Tada Bakingamo rūmų atstovas spaudai kažkam paskambino ir galiausiai pranešė, kad R. Pohle’as galės fotografuoti atvykstančią karalienę.

Tiesa, fotografo bėdos tuo nesibaigė. Jam buvo liepta stovėti šone, todėl, kai visi susirinkusieji atsistojo demonstruodami pagarbą atvykstančiai Elžbietai II, R. Pohle’as nieko nematė.

„Apėmė neviltis, supratau, kad reikia kažką daryti. Chorui pradėjus giedoti, pašokau nuo savo suolelio ir nuskubėjau į tarpą tarp eilių, esančių priešingoje pusėje nuo tos vietos, kur turėjo pasirodyti karalienė, – pasakojo jis. – Staigus oficialiai paskirtos vietos pakeitimas karališkosios šeimos sargybinių akivaizdoje, ko gero, prilygsta mirtinai nuodėmei. Kai ėjau pro atstovą spaudai, jis ištiesė ranką ir pamėgino mane sustabdyti, bet aš prasmukau ir pritūpiau tarp suolų.“

Kai praėjo dvasininkai, R. Pohle’as pasinaudojo proga ir nufotografavo Elžbietą II bei princą Andrew. Netrukus ši nuotrauka išplito visame pasaulyje.

„Žinojau, kad tai bus svarbiausias pamaldų kadras, kurio taip norėjo žiniasklaida. Paskui nusprendžiau sugrįžti į paskirtą man vietą ir eidamas atgal tyliai atsiprašiau supykusio atstovo spaudai“, – pridūrė R. Pohle’as.

Karališkosios šeimos komentatorius Robertas Jobsonas „People“ sakė, kad vyresnieji karališkosios šeimos nariai buvo sumišę dėl karalienės sprendimo būti lydimai princo Andrew, „bet ji primygtinai reikalavo“.

„Tai rodo, kad Elžbieta II labai myli savo sūnų ir neabejoja jo nekaltumu, – mano R. Jobsonas. – Gali būti, kad daugelis žmonių pritars monarchės požiūriui, kaip kad pritarė jos žodžiams, jog kunigaikštienė Camilla turėtų tapti karaliene.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją