Kvietimo dizaineris – Andriew Jamiesonas (žymus heraldikos bei miniatiūrų kūrėjas). Ranka akvarele ir guašu piešta iliustracija kvietime puošia iš perdirbto popieriaus pagamintą atvirumą – akivaizdu, kad tokiu simboliniu būdu atiduodama duoklė karaliaus propaguojamoms tvarumo idėjoms, rašo PEOPLE.

„Jo Didenybių karaliaus Karolio III ir karalienės Camillos karūnavimas. Karaliaus pavedimu grafas maršalas kviečia jus (vardas, pavardė) dalyvauti ceremonijoje, 2023 metų gegužės 6 dieną vyksiančioje Vestminsterio abatijoje“, – parašyta kvietime.

Kvietimas į Karolio II karūnavimo ceremoniją /Foto: Bakingemo rūmai

Atidžiau pasižiūrėjus į kvietimą puošiančią miniatiūrą, galima įžiūrėti du ant raidės C tupinčius paukščiukus, kuriuos iš šonų supa Karolio III ir Camillos herbai. Karalienės konsortės šeimos herbas buvo papildytas, atliepiant praeitą vasarą įvykusį jos tapsmą karališkąja Keliaraiščio ordino dama – tai aukščiausias britų ordinas.

Spalvingos kvietimą iš šonų puošiančios gėlės simbolizuoja Jungtinės Karalystės laukines pievas, kur žydi pakalnutės, rugiagėlės, žemuogės, erškėčiai, katilėliai ir rozmarinai. Gėlės piešinyje sugrupuotos po tris, taip atspindint faktą, jog princas Charlesas tapo jau trečiuoju karaliumi, besivadinsiančiu Karolio vardu.

Floros ir faunos simbiozei atskleisti pasirinktas drugelis ir bitė bei smulkūs liūto, vienaragio ir šerno iš karališkosios poros herbo piešiniai.

Gėlių piešiniai susisieja su Žaliojo – britų folkloro būtybės, simbolizuojančios pavasarį ir atgimimą, naujo karaliaus valdymo pradžią – atvaizdu kvietimo apačioje, teigia Bakingamo rūmų atstovai.

Kvietimas į Karolio III ir karalienės Camillos karūnavimo ceremoniją kiek primeną tą, koks buvo sukurtas karalienės Elžbietos II karūnavimui 1953 metais. Tuomet ketverių metų Charlesas dalyvavo motinos karūnavimo ceremonijoje ir netgi buvo gavęs pakvietimą, dekoruotą trimituojančiais Grenadierių gvardijos pėstininkais bei liūtu ir vienaragiu iš karališkojo herbo.

Paskutinės naujienos iš Bakingamo rūmų pasiekė naujos 74 metų karaliaus Karolio III ir jo žmonos, 75 metų karalienės konsortės Camillos portretinės nuotraukos, kuri kovą buvo padaryta Hugo Burnando Bakingamo rūmuose, pavidalu. Karalius ir karalienė minimo fotografo paslaugomis naudojosi ir per savo vestuves 2005 metais. Sklando kalbos, kad jam bus patikėti ir oficialūs karūnavimo portretai.

Bakingamo rūmai jau paskelbė ir kokį vaidmenį ypatingame renginyje atliks devynerių princas George‘as. Antras eilėje į sostą esantis princas kartu su Camillos anūkais trylikamečiais Freddy Parkeriu Bowlesu, Louisu Lopesu ir Gusu Lopesu atliks Garbės pažų vaidmenį.

Berniukai dalyvaus ir procesijoje Vestminsterio abatijoje.
Freddy yra Camillos sūnaus Tomo Parkerio Bowleso ir Saros Buys sūnus, pora dar augina ir penkiolikmetę dukrą Lolą Parker Bowles. Gusas ir Louisas Lopesas yra Camillos dukros Lauros Lopes dvyniai. Su vyru Harry Lopesu jie augina ir penkiolikmetę dukrą Elizą. Karalienės konsortės Camillos vaikai ir anūkai dalyvavo ir rugsėjį vykusiose karalienės Elžbietos II laidotuvėse.

Nenumaldomai artėjant karaliaus Karolio III karūnavimo ceremonijai, ir toliau lieka neaišku, ar istoriniam įvykiui į Jungtinę Karalystę atvyks Meghan Markle ir princas Harry.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją