Paaiškėjo, jog 26-erių vyras praėjusį mėnesį mirė nuo nediagnozuotos širdies ligos. Dokumentai, kuriuos gavo Brazilijos žiniasklaidos kanalas G1, teigia, kad jaunuolio širdis turėjo ydą, tačiau įrašų apie tai, jog medikai ją būtų nustatę ir modelis būtų apie tai žinojęs, niekur nėra.

Greitosios medikų ataskaitoje buvo minima, kad į ligoninę vaikinas atgabentas jau be sąmonės, jam sustojo širdis. Ten pat rašoma, kad jam atliktas širdies masažas, tačiau defibriliatoriumi atgaivinti modelio nepavyko.

Tales Soares

Skrodimo duomenys

Deja, per visą neilgą jo gyvenimą liga taip ir liko nediagnozuota, ji progresavo ir virto ūmine plaučių edema (plaučiuose kaupiasi vanduo ir jie tarsi paskęsta, šią būklę sukelia ūmus kairiosios širdies pusės nepakankamumas) – tai vaikiną ir pražudė.

Tačiau modelio artimuosius naujienos įsiutino.

Jiems artimi šaltiniai „The Sun Online“ teigė, kad modelio šeima yra tiesiog įtūžusi dėl nutekėjusios informacijos – artimieji pyksta išsiaiškinę, jog apie tai sužinojo paskutiniai ir negalėjo komentuoti, nes neturėjo prieigos prie medžiagos.

Savo pareiškime Taleso Soareso motina Heloisa Cotta sakė: „Noriu išreikšti savo pasmerkimą dėl to, kad naujienų portalas G1 nutekino informaciją apie Taleso mirties priežastį. Naujienas pirmieji turėjome sužinoti aš ir kiti jo artimieji. Mes netgi nežinome, ar šios naujienos yra tiesa, nes jo modelių agentūra „MGT Base“ mus visuomet informuodavo, kad Talesas nesirgo jokia širdies liga, o juk visi modeliai yra periodiškai patikrinami ir tik tuomet gali dirbti“.

Po tragiško įvykio praėjusį mėnesį modelio agentas Rogério Campaneli iš „MGT Base“ agentūros policijai pasakojo, kad neseniai prieš pasirodymą ant podiumo Talesui buvo atliktas sveikatos patikrinimas.

Medeliui nebuvo diagnozuota jokių sveikatos sutrikimų ir leista dirbti San Paulo mados savaitėje.

Natūrali mirtis

Atskleista skrodimo ataskaita, kaip teigiama, atmetė narkotikų ir alkoholio buvimo tikimybę 26-erių metų modelio kūne – tai patvirtina nepajudinamą artimųjų įsitikinimą, jog daug žadėjusio modelio gyvenimo būdas buvo sveikas.

Teismo medicinos ekspertai apibendrino, kad nebuvo jokių nusikaltimo įrodymų – tai reiškia, jog galima tvirtinti, kad modelio mirtis buvo natūrali.

Pasak Teisminės medicinos instituto techninio ir mokslinio skyriaus atlikto tyrimo, „Talesas sirgo širdies liga, apie kurią jis pats greičiausiai nežinojo“.

Jau anksčiau buvo skelbta, jog, pasak gydytojų, ant podiumo San Paulo mados savaitėje susmukęs modelis galėjo sirgti nediagnozuota chromosomine liga. 26-erių Talesą Soaresą, dar žinomą kaip Talesą Cotta, mados prekės ženklo „Ocksa“ kolekcijos pristatymo metu nugriuvusį ant podiumo, išsigandusių žiūrovų akivaizdoje nesėkmingai bandė gaivinti medikai.

Daugelis iš pradžių galvojo, kad šis griuvimas buvo pasirodymo dalis, tačiau ant podiumo atskubėjus medikams minią apėmė siaubingas suvokimas, jog nutiko nelaimė. T. Soaresas buvo nugabentas į ligoninę, tačiau, deja, jo išgelbėti nepavyko – modelis paskelbtas mirusiu, pranešė renginio organizatoriai.

Vaizdo įraše matyti, kaip modelis nuėjo iki podiumo galo, apsisuko, susvyravo ir nukrito veidu žemyn. Pasak „Folhapress“, T. Soaresas, kaip pranešama, užkliuvo už savo batraiščių ir nukrito, o vėliau buvo matyti, kaip jam iš burnos veržiasi putos.

Iš pradžių buvo įtarimų, kad, sprendžiant iš nugriuvimo pobūdžio ir pasirodžiusių putų, modelis galėjo sirgti epilepsija.

Tales Soares

Modelio agentas Rogério Campaneli iš agentūros „MGT Base Agency“ „FocusOn News“ sakė: „Tai buvo šokiruojanti įvykių virtinė – mes bandėme kažkaip juos sudėti krūvon. Tačiau viskas įvyko taip greitai ir netikėtai“.

„Gydytojai įtaria, kad Talesas galėjo sirgti chromosomine liga. Iš vaizdo įrašų jie sprendžia, jog jis mirė ant podiumo. Viskas vyko taip greitai: jis pabučiavo užkulisiuose laukusią draugę, pasitikinčiai, kaip visada, žengė podiumu, o tada staiga susvyravo, suklupo ir nugriuvo“, – pridūrė agentas.

T. Soareso sesuo Gabrielle Gomes, Brazilijos naujienų portalui G1 sakė nežinojusi apie jokias brolio sveikatos problemas. Jos brolis reguliariai tikrinosi sveikatą, anksčiau jis nebuvo patyręs epilepsijos priepuolių.

„Aš ir mano mama (Heloisa) prieš renginį kalbėjomės su Talesu. Vaizdo skambučio metu jis tvirtino besijaučiantis gerai ir sakė ką tik sukramsnojęs morką“, – pasakojo G. Gomes.

Modelio sesuo pridūrė: „Tai, kas nutiko, mus labai išgąsdino ir sugniuždė. Jis buvo itin sveikas, sveikai maitinosi, kasdien sportavo – užsiėmė krosfitu ir joga“.

Tales Soares

Pasirodymą stebėjo šeima

Modelio šeima, gyvenanti Minas Žeraiso valstijoje esančiame Manjuasu mieste, maždaug 800 kilometrų nutolusiame nuo San Paulo, stebėjo renginio transliaciją. Jie pastebėjo, kad Talesas negrįžo podiumu. Netrukus transliacija nutrūko. Vis dar sukrėsta Gabrielle sakė: „Mano mama paskambino norėdama išsiaiškinti, kas nutiko, jai pasakė, kad Talesui pasidarė bloga ir jis išvežtas į ligoninę. Netrukus po to organizatoriai mums ir vėl paskambino ir pranešė, jog jis mirė“.

Mados savaitės sukrėtimas

San Paulo mados savaitės organizatorių pranešime buvo teigiama: „San Paulo mados savaitė ką tik sulaukė žinių apie modelio Taleso Soareso, kuriam „Ocksa“ kolekcijos metu staiga pasidarė bloga, mirtį“.

„Instagram“ organizatoriai rašė: „Tegu Dievas tave sutinka išskėstomis rankomis! Gyvenimas neabejotinai yra tarsi podiumas: mes juo tiesiog praeiname. Labai liūdna”. „Ocksa“ „Instagram“ rašė eantys „sukrėsti“ modelio mirties, nors ir nepatvirtinta, nuo ko jis mirė: „Visa „Ocksa“ komanda smarkiai apgailestauja ir yra sukrėsta žinios apie modelio Taleso Cotta mirtį. Taleso artmiesiems ir draugams „MGT Base Agency“ reiškiame nuoširdžiausią užuojautą. Šią ypatingo skausmo akimirką prašome savo draugų skirti jiems savo maldas ir gerą energiją“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)