Šį įrašą galima pamatyti A. Navalno „Instagram“ paskyroje. Pridėjęs savo ir žmonos nuotrauką jis jai skyrė itin jautrius žodžius.

„Mažyte, tarp mūsų yra viskas, kaip dainoje: miestai tarp mūsų, oro uostų kilimo ir tūpimo takų šviesos, mėlynos pūgos ir tūkstančiai kilometrų. Bet aš jaučiu, kad tu esi šalia manęs kiekvieną sekundę, ir myliu tave vis labiau ir labiau“, – paskutiniame įraše rašė A. Navalnas.


Delfi primena, kad penktadienį mirė Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas. Tai pranešė kalėjimo administracija, kuria remiasi agentūra „Reuters“.

47-erių opozicijos aktyvistas kalėjime atliko ilgą kalinimo bausmę. Jis, be kita ko, buvo nuteistas dėl ekstremizmo.

A. Navalno politinis judėjimas buvo uždraustas, artimi bendražygiai įkalinti arba pabėgo į užsienį. Jo sveikatos būklė pastaraisiais mėnesiais pablogėjo.

A. Navalnas 2021 m. sausio 17 d. iš Vokietijos, kur buvo gydomas dėl apnuodijimo, grįžo į Rusiją ir dar oro uoste buvo suimtas. Užsienyje politiniu kaliniu vadinamas V. Putino kritikas praėjusį gruodį kelioms savaitėms buvo dingęs.

Vėliau paaiškėjo, kad opozicionierius perkeltas į iš europietiškos Rusijos dalies į koloniją Šiaurės Sibire. A. Navalnas spėja, kad jį ten norima kiek įmanoma izoliuoti prieš kovą vyksiančius prezidento rinkimus. A. Navalnas buvo vienas aršiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir jo valdžios aparato kritikų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją