Prašmatnioji M. Markle „Givenchy“ vestuvinė suknelė ir ilgas prie diademos pritvirtintas šydas užėmė pirmą vietą, o klasikinis nėriniuotas „Alexander McQueen“ šedevras, kurį vilkėjo Kate Middleton – antrą.

Meghan Markle ir princas Harry

„Find Me a Gift“ specialistai išnagrinėjo garsenybių vestuvinių suknelių paieškos internete duomenis ir nustatė, kad po 2018 m. įvykusių vestuvių su princu Harry Sasekso kunigaikštienės suknelės britės vidutiniškai ieško 21 900 kartų per mėnesį. Kembridžo kunigaikštienės vestuvinė suknelė populiarumu nusileidžia visai nedaug: skaičiuojant nuo 2011 m. vestuvių su princu Williamu, jos drabužio ieškoma vidutiniškai 21 500 kartų per mėnesį.

Kate Middleton ir princas Williamas

Trečioje vietoje atsidūrė Virgilo Abloh kūrinys, kurį 2018-aisiais tekėdama už Justino Bieberio vilkėjo Hailey Baldwin.

Po H. Bieber sąraše - Arianos Grande apdarai, pasirinkti netikėtai 2021 m. vestuvių ceremonijai.

2019 m. Waight Keller papasakojo „Time“ apie M. Markle vestuvinę sunkelę: „Net negalvojau, kad ji bus tokia įsimintina.“

Pribloškianti šilkinė vestuvinė suknelė pasižymėjo plačia horizontalia iškirpte ir pabrėžė nuotakos liemenį. 2018 m. gegužės 19 d. prie Vindzoro rūmų Šv. Jurgio koplyčios susirinkę karališkosios šeimos gerbėjai galėjo grožėtis suknelės šleifu, kurį paminkštino iš trigubo šilko organzos sluoksnio pasiūtas pavilkinys. Šiek tiek patrumpintos rankovės suteikė suknelei rafinuoto šiuolaikiškumo.

Ilgas šilko tiulio šydas buvo papuoštas ranka siuvinėtomis gėlėmis iš visų 53 Tautų Sandraugos šalių. M. Markle pageidavimu buvo išsiuvinėtos dar dvi gėlės: Kensingtono rūmų teritorijoje, netoli „Nottingham Cottage“, augantis ankstyvasis žiemuvis ir M. Markle gimtosios Kalifornijos valstijos gėlė geltonžiedė ešolcija.

2011 m. K. Middleton kreipėsi į Jungtinės Karalystės (JK) dizainerę Sarah Burton, kuri mados namuose „Alexander McQueen“ subūrė 50 darbuotojų komandą, kad sukurtų įspūdingąją, nesenstančią vestuvinę suknelę balandžio 29 d. įvykusioms iškilmėms.

Balta vestuvinė suknelė su V formos iškirpte buvo pagražinta permatomais nėriniais, o šleifo ilgis siekė beveik tris metrus. Suknelės kiklikas, apatinė dalis ir pavilkinys buvo padabinti naudojant prancūziškus Chantilly nėrinius ir angliškus Cluny nėrinius.

Iš dramblio kaulo ir baltos spalvų atlaso gazo pasiūta apatinė dalis priminė prasiskleidžiantį gėlės žiedą. Nugarinėje vestuvinės suknelės dalyje buvo pritvirtintos 58 gazu ir organza dengtos sagutės, užsegtos naudojant kilputes.

Siuvinėtoja Chloe Savage pasikalbėjo su „People“ prieš Williamo ir Kate 10-ąsias vestuvių metines ir prisiminė, kad tą dieną jautė nepaprastą palengvėjimą, jog pagaliau pavyko sėkmingai užbaigti suknelę, bet ir nepaprastai didžiavosi savo darbu. Apsidžiaugė ne tik K. Middleton, bet ir C. Savage dukra: „Ji nežinojo, kad siuvinėju būsimosios Kembridžo kunigaikštienės vestuvinę suknelę, ir labai nustebo, kai papasakojau.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)