M.Jacksono šeima ir artimi draugai dalyvavo uždaroje ceremonijoje, kuri 8 val. vietos (18 val. Lietuvos) laiku prasidėjo vaizdingose kapinėse "Forest Lawn" šalia Los Andželo esančiame Holivud Hilse.

19 val. Lietuvos laiku dainininko karstas išneštas į automobilį. Netrukus laidotuvių procesija pajudėjo link Staples centro, kur 20 val. mūsų laiku prasidėjo koncertas atlikėjo atminimui pagerbti.

Kur superžvaigždės kūnas?

Los Andželo centre esančioje 20 tūkst. vietų sporto arenoje "Staples Center" vyko superžvaigždės atminimo ceremonija ir koncertas gerbėjams.

Į centrą buvo atgabentas dainininko karstas, jis scenos apačioje išbuvo viso koncerto metu. Tiesa, sklinda kalbos, kad M.Jacksono kūno jame nebuvo. "The Sun" pateikia versiją, jog atlikėjas buvo palaidotas anksti ryte, tuomet dėmesio nukreipimui tuščias karstas gabenamas į koncerto vietą.

Tiesa, TMZ.com šią versiją taip pat pateikė, tačiau naujienų portalo teigimu, nė vienose kapinėse žurnalistai nerado vietos, kur galėjo būti palaidota superžvaigždė.

Antradienį buvo tikėtasi, jog po iškilmingo renginio Staples centre, karstas bus vežamas atgal į kapines, kuriose dar prieš koncertą vyko šeimos susibūrimas. Tačiau karstas iš Staples centro nebuvo išvežtas ir tai sukėlė daugiausiai klausimų.

Koncerte tarp daugelio žvaigždžių dalyvavo atlikėjai Stevie Wonderis, Mariah Carey, taip pat "Oskarą" pelniusi aktorė ir dainininkė Jennifer Hudson, neseniai su popkaraliumi muziką įrašinėjęs Usheris. Prisiminimais nuo scenos dalijosi drauge su atlikėju augusi aktorė Brooke Shields, krepšininkai Kobe Briantas ir Magic Johnsonas, taip pat Queen Latifah.

Saugumu renginio metu rūpinasi 1 400 policijos pareigūnų, o aplink sporto centrą esantys miesto rajonai - uždaryti.

Televizijoms leista nemokamai transliuoti šią ceremoniją, kuri taip pat bus transliuojama socialiniuose tinkluose "Facebook" ir "MySpace", nurodė pareigūnai.

M.Jacksonas atguls "Forest Lawn" kapinėse netoli savo senelės, kuri ten buvo palaidota 1990 metais. Šiose kapinėse taip pat palaidota nemažai kitų garsenybių, tokių kaip pianistas Liberace, aktorė Bette Davis ir grupės "Bee Gees" dainininkas Andy Gibbas.

Pasaulis liūdi, kalbos netyla

Pasak žiniasklaidos, šios laidotuvės ir atminimo ceremonija Los Andželo mokesčių mokėtojams kainuos apie 2,5 mln. dolerių (6,2 mln. litų). Miesto tarybos narys Dennisas Zineas tvirtina, kad šias išlaidas turėtų padengti M.Jacksono šeima ir koncertą organizuojanti kompanija "AEG Live".

50 metų M.Jacksonas mirė birželio 25 dieną, kaip manoma, ištikus širdies smūgiui. Žinia apie šio atlikėjo mirtį sulaukė didelio atgarsio visame pasaulyje, o jo gerbėjai reiškė sielvartą ir pagarbą savo dievaičiui.

Tūkstančiai gerbėjų kasdien renkasi prie M.Jacksono žvaigždės Holivudo Šlovės alėjoje, o dainininko rančos "Neverland" vartai apipilti gėlėmis, atvirukais ir žaislais.

Per svaiginančią keturis dešimtmečius trukusią M.Jacksono muzikinę karjerą parduota daugiau nei 750 mln. jo albumų kopijų, tačiau galiausiai jo šlovę užtemdė kaltinimai dėl vaikų tvirkinimo, stulbinami plastinių operacijų padariniai ir ekscentriškas elgesys.

Antradienį visų akys bus nukreiptos į M.Jacksono atminimo renginius, tačiau daugelis teisėsaugos institucijų tebetiria atlikėjo mirties aplinkybes.

M.Jacksono kūno skrodimas buvo atliktas kitą dieną po jo mirties, tačiau Los Andželo apygardos koronerio tarnyba nurodė negalinti paskelbti galutinės dainininko mirties priežasties, kol neatlikti išsamūs toksikologiniai tyrimai, kurių rezultatai gali paaiškėti po "kelių savaičių".

Vykdant 2002 metais sudarytą M.Jacksono testamentą jo turtu rūpintis buvo laikinai paskirta atlikėjo motina, tačiau pirmadienį vienas Los Andželo teisėjas šias pareigas perdavė dviem žvaigždės verslo partneriams.

Teismo posėdį, kuriam bus sprendžiamas trijų mažamečių M.Jacksono vaikų likimas, numatyta surengti liepos 13 dieną.

Atlikėjo testamente nurodoma, kad 12-mečio Prince'o Michaelo, 11-metės Paris ir 7-mečio Prince'o Michaelo II globa turi būti patikėta jo 79 metų motinai.

Taip pat pranešama, kad buvusi M.Jacksono žmona ir dviejų vyresnių vaikų motina Debbie Rowe gali siekti, kad vaikų globa būtų patikėta jai.

Beje, įdomus sutapimas - Michaelas Jacksonas savo testamentą pasirašė 2002 metų liepos 7 dieną. Būtent šią dieną, tik po septynerių metų, jis yra laidojamas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją