Nors princas Harry ir Velso princas ir neplanavo susitikti, būta kalbų, kad bendras draugas Markas Dyeris, kuris po princesės Dianos mirties buvo brolių mentorius, bandys tarpininkauti ir juos sutaikyti.

41 metų princas Williamas šiuo metu rūpinasi po pilvo operacijos sveikstančia žmona Kate, todėl prie oficialių pareigų iki Velykų greičiausiai negrįš.

Sasekso kunigaikštis Harry iš Kalifornijos į Londoną atskrido 45 minučių susitikimui su tėvu Karoliu III, neseniai išgirdusiu vėžio diagnozę. Karališkoje rezidencijoje Harry nenakvojo – poilsiui pasirinko prabangų viešbutį. Visgi vėliau paaiškėjo, kad jis su tėvu, kaip teigiama, kalbėjo vos 30 minučių.

Princas Harry, karalius Karolis III

Jungtinėje Karalystėje Harry užsibūti neketina – namuose Kalifornijoje laukia žmona Meghan Markle ir du poros vaikai.

Skelbiama, kad pastaraisiais metais M. Dyeris, neseniai įveikęs skrandžio vėžį, labai palaiko Harry.

„Markas visada bandė Harry‘iui įkrėsti proto ir visada buvo šalia sunkiausiais jo gyvenimo momentais“, – teigia šaltinis ir priduria, kad princas Harry‘is Londone būtų visai norėjęs susitikti ir su broliu.

„Pirminė kunigaikščio apsilankymo Jungtinėje Karalystėje priežastis buvo susitikimas su tėvu. Jeigu būtų galimybė susitikti ir su Velso princu, kunigaikštis būtų ja tikrai pasinaudojęs“, – teigia šaltinis.

Harry su tėvu po karalienės Elžbietos II mirties praktiškai nebendravo.

Remiantis karališkųjų rūmų šaltiniais, Londone Harry ir Williamo susitikimas neplanuojamas.

Delfi primena, kad pirmadienį Bakingemo rūmai paskelbė apie Karolio III ligą, teigiama, kad karalius serga vėžiu. Ši diagnozė buvo nustatyta tuo metu, kai jis buvo gydomas Londono ligoninėje dėl prostatos.

„Per neseniai atliktą gerybinio prostatos padidėjimo procedūrą buvo pastebėta atskira susirūpinimą kelianti problema.

Atlikus diagnostinius tyrimus Karoliui III nustatyta vėžio forma. Karaliui sudarytas reguliarus gydymo grafikas. Gydytojai jam patarė atidėti viešąsias pareigas.

Visą šį laikotarpį Karolis III, kaip įprasta, ir toliau tvarkys valstybės reikalus bei oficialius dokumentus.

Karalius yra dėkingas savo medikų komandai už greitą rūpestį ir tyrimus. Jis nusiteikęs pozityviai dėl savo gydymo ir tikisi kuo greičiau grįžti prie viešo darbo.

Karolis III nusprendė pasidalinti savo diagnoze, kad išvengtų spėlionių ir tikisi, kad tai padės visuomenei suprasti visus vėžiu sergančius žmones visame pasaulyje“, – rašoma Bakingemo rūmų pranešime.


Karališkajai šeimai artimas šaltinis news.sky.com pranešė, kad princas Harry kalbėjosi su karaliumi ir artimiausiomis dienomis vyks į Didžiąją Britaniją, kad susitiktų Karoliu III.

„Princaas Harry kalbėjo su tėvu apie jo diagnozę. Artimiausiomis dienomis jis keliaus į JK pas karalių“, – minėtam portalui sakė šaltinis.

Delfi primena, kad sausio mėnesio pabaigoje Bakingemo rūmai pranešė, jog Karolis III buvo paguldytas į Londono ligoninę planinei operacijai, pranešta, jog britų monarchui gydoma padidėjusi prostata.

„Karalius, kaip ir tūkstančiai vyrų, kasmet kreipėsi dėl padidėjusios prostatos gydymo. Jo Didenybės būklė yra gerybinė, ir kitą savaitę jis atvyks į ligoninę, kur jam bus atlikta korekcinė procedūra. Karaliaus vieši pasirodymai bus atidėti trumpam sveikimo laikotarpiui“, – anksčiau buvo skelbiama viešame pranešime.

Anksčiau Dumfriso rūmuose monarchas turėjo surengti keletą susitikimų ir renginių, tačiau juos teko atidėti.

Sausio 30 dieną Didžiosios Britanijos karalius išleistas iš privačios Londono ligoninės, kur praleido tris dienas po jam atliktos padidėjusios prostatos gydymo procedūros.

75 metų monarchas, apsirengęs kostiumu ir juodu paltu, mojavo miniai žmonių, kai kartu su karaliene Kamila išėjo iš klinikos ir įsėdo į laukiantį automobilį.

Skelbta, kad Karolis III, kuris ligoninėje praleido tris naktis, kol sveiksta, savo būsimus įsipareigojimus perkėlė vėlesniam laikui.

„Jo Didenybė dėkoja medikų komandai ir visiems, kurie palaikė jį buvimo ligoninėje metu, ir yra dėkingas už visas šiltas žinutes, kurių sulaukė pastarosiomis dienomis“, – buvo sakoma pranešime.

2022 metų rugsėjo 8 dieną mirus motinai karalienei Elžbietai II, Karolis tapo karaliumi ir apskritai džiaugėsi gera sveikata, išskyrus traumas, patirtas žaidžiant polą ir slidinėjant.

Sausio 17 dieną paskelbtas rūmų pranešimas, kad jam diagnozuota liga, sulaužė tradiciją, pagal kurią monarcho sveikatos būklė santykinai laikoma paslaptyje.

Karolis norėjo paviešinti savo atvejį siekdamas didinti žinomumą apie šią ligą, kuria dažnai serga vyresni nei 50 metų vyrai ir kuri sukelia šlapinimosi sutrikimų. Tarp ligos simptomų – dažnas poreikis šlapintis ir sunkumas visiškai ištuštinti šlapimo pūslę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)