Teherano policijos vadovas Hosseinas Sajedinia pareiškė, kad jaunuoliai atsidūrė už grotų už sukurtą „nepadorų vaizdo klipą, kuris pažeidė visuomenės moralę“. Kai iraniečių nufilmuotas klipas pasklido internete, H. Sajedinia nurodė tris vyrus ir tris moteris suimti.

Vis dėlto, ne visi Irane piktinasi tuo, kad žmonės demonstruoja savo džiaugsmingumą. Štai Irano prezidentas Hassanas Rouhani socialiniame tinkle „Twitter“ išreiškė savo paramą jaunuoliams, palikdamas įrašą: „Mūsų žmonės turi teisę būti laimingais. Neturėtume būti tokie griežti dėl elgesio, kurį sukelia džiaugsmas“.

Juos užstojo netgi pats dainos kūrėjas Ph. Williamsas! Jis pasmerkė šį beprasmišką įkalinimą, sakydamas: „Daugiau nei liūdna, kad šie jaunuoliai buvo suimti už tai, kad mėgino skleisti laimę“.

Vis dėlto, netrukus buvo sulaukta gerų žinių. Penki iš šešių suimtų jaunuolių jau paleisti! Pareigūnai kol kas nepaleido tik vaizdo klipo režisieriaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)