Oficialus princo George‘o titulas – Jo karališkoji didenybė princas George‘as iš Kembridžo, o pilnas vardas – George‘as Alexanderis Louisas.

Vis tik abejotina, kad šiais vardais į berniuką bus kreipiamasi žaidimų aikštelėje, rašo „Mirror“. Situacijai supaprastinti trečiasis asmuo eilėje į Jungtinės Karalystės (JK) sostą bus vadinamas George‘u Cambridge‘u.

Karalienės ir princai istoriškai gaudavo iš jų tėvų titulų padarytas pavardes. Kadangi princas Williamas yra Kembridžo hercogas, jo sūnus George‘as gauna Cambridge‘o pavardę.

Analogiškai princas Williamas mokydamasis mokykloje ir vėliau tęsdamas karinius mokslus naudojo pavardę Walesas (tėvas – Velso princas). Jo brolis princas Harry taip pat pasirinko šią pavardę.

Oficialiai nuo 1960 m. kaip JK karalienės Elžbietos II palikuonių pavardė įvardijama Mountbatten-Windsor. Tais metais karalienė Elžbieta II, kurios karališkosios šeimos pavardė Windsor patvirtinta jai užėmus karališkąjį sostą 1952 m., nusprendė, kad visi jos palikuonys turi būti išskirti iš likusios karališkosios šeimos dalies sujungiant jos ir jo vyro pavardes.

1947 m. princas Philipas iš Graikijos imtas vadinti Philipu Mountbattenu – tais metais jis pradėjo tarnauti Karališkajame laivyne. Taigi nuspręsta, kad karalienės Elžbietos II palikuonys, patekę į situacijas, kuriose reikalinga pavardė, naudos Mountbatten-Windsor variantą.

Pirmąją dieną į mokyklą „Thomas‘s Battersea“ tėčio atvežtas princas George‘as neatrodė labai patenkintas. Mažajam karališkosios šeimos atstovui ranką paspaudė pradinės mokyklos vadovė Helen Haslem, bet jis tuo metu akis buvo nuleidęs į žemę ir per daug nenutolo nuo tėčio.

Trečiojo vaiko besilaukianti Kate Middleton negalėjo sūnaus palydėti į mokyklą. Neseniai pasklido žinia apie ją varginančius rytinius pykinimus.

Tokie negalavimai ją vargino ir abu ankstesnius nėštumus. Maža to, jai šią savaitę teko liautis vykdžius savo karališkąsias pareigas dėl tos pačios priežasties. Rytiniai pykinimai – tai ganėtinai sunkus ir kartais netgi gyvybei pavojų keliantis negalavimas, varginantis besilaukiančias moteris.

Metai naujojoje princo George‘o mokykloje kainuoja 17 604 svarų (19 260 eurų), o mokestis trečiaisiais metais padidėja. Jei berniukas šioje mokykloje liks iki pat pabaigos, kai pasieks 8 klasę ir sulauks 13 m., metinė mokslų kaina išaugs iki 172 116 svarų (188 311 eurų).

Mokysis baleto, dramos subtilybių

Princas George‘as mokslus pradėjo mokykloje, kur vienoje klasėje yra apie 20 vaikų. JK pradinių klasių mokinių skaičiaus vidurkis – 27 vaikai. Princo George‘o laukia baleto, prancūzų kalbos, meno, dramos muzikos pamokos, ankstyvojo lavinimo pagrindai.

Šioje mokykloje uniforma mokiniams yra privaloma: tai žavus tamsiai mėlynas megztukas su raudona apdaila ir tamsiai mėlyni šortai.

Princo George‘o tėvai princas Williamas ir jo žmona Kate rinko mokyklą savo vyriausiam vaikui itin atidžiai. Jie atsisakė minties sūnų atsiduoti mokytis į vieną iš tradicinių netoli nuo namų Kensingtono rūmuose esančių pradinių mokyklų, kurios itin populiarios tarp įžymybių ir rusų oligarchų. Tėvams rekomenduojama užregistruoti į eilę vaikus neilgai trukus po gimimo, kad jie turėtų šansų patekti į šią perpildytą mokyklą.

Prieš pateikiant pasiūlymą dėl mokslų šioje mokykloje atliekamas vaiko įvertinimas. Pirmąją dieną mokykloje princas George‘as praleido pažindindamasis su mokytojais, kitais mokyklos darbuotojais ir mokiniais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)