Sinbadui reikia jo gerbėjų pagalbos ir palaikymo, rašo people.com.

66-erių metų amžiaus vyras prieš dvejus metus patyrė išeminį insultą – 2020 m. spalio mėnesį kraujo krešulys iš širdies nukeliavo į smegenis. Jo artimieji paskelbė naujausią informaciją apie komiko ir aktoriaus sveikatos būklę ir pridėjo nuorodą į aukojimo internetu svetainę, jeigu atsiras norinčių padėti apmokėti Sinbado gydymo išlaidas.


Sinbadui (tikrasis vardas Davidas Adkinsas) buvo atlikta trombektomija krešuliui pašalinti. Po operacijos jis sunkiai judino galūnes ir kalbėjo, tačiau prognozės buvo daug žadančios. Kitą dieną susiformavo dar vienas krešulys. Jis buvo dvigubai mažesnis už pirmąjį, tačiau jam vėl buvo atlikta trombektomija, kuri taip pat buvo sėkminga, bet „pareikalavo daugiau jėgų nei pirmoji operacija“.

Paskui ėmė tinti vyro smegenys, ir gydytojai buvo priversti atlikti kraniotomiją, kad sumažintų spaudimą, ir pastebėjo kraujavimą. Tada D. Adkinsas buvo perkeltas į Intensyviosios terapijos skyrių, kur gydytojai jam sukėlė dirbtinę komą ir prijungė prie plaučių ventiliacijos aparato.

„Labai nuliūdome, – prisipažino komiko artimieji. – Pasidarė neaišku, ar jis pasveiks. Nežinojome, kaip jam padėti. Praėjo ne viena savaitė, kol jis pagaliau atmerkė akis, pradėjo kalbėti ir po truputį judėti. Netrukus supratome, kad D. Adkinsas nebevaldo kairės kūno pusės, nenulaiko galvos. Bėgant laikui, išryškėjo ir daugiau sveikatos problemų.“

Galiausiai vyras buvo atjungtas nuo plaučių ventiliacijos aparato ir 2021 m. gegužės mėnesį pradėjo intensyvią fizinę, darbo ir kalbos terapiją.

„Būtent terapijos metu Sinbadas ėmė daryti pažangą pasveikimo link, – parašė komiko šeimos nariai ir nurodė, kad praėjusių metų liepą, praėjus beveik devyniems mėnesiams po insulto, jis „pagaliau sugrįžo namo“.

„Jis toliau gydosi ir kovoja iš visų jėgų. Padaryta pažanga yra pribloškianti. Galūnės, kurios neva buvo „mirusios“, atgyja, jis iš naujo mokosi vaikščioti. Kaip pats sakė: „Man dar ne galas. Nesiliausiu kovoti tol, kol vėl galėsiu žingsniuoti ant scenos.“ Nenustosime kovoti ir mes“, – pabrėžė jo artimieji.

Sinbado šeimyna atkreipė dėmesį, kad jo tikimybė išgyventi buvo maždaug 30 proc.: „Jis jau atliko didelį žygdarbį ir padarė milžinišką pažangą, kurios niekas nesitikėjo, bet jo bėdos dar nesibaigė.“

Sinbado sveikatos draudimas nepadengia visų gydymo išlaidų, todėl jo šeima sukūrė aukojimo internetu svetainę. Visos surinktos lėšos atiteks fondui „Adkins Trust“ ir „padės Sinbadui toliau kovoti“.

„Neabejojame, kad Sinbadas yra su mumis dėl galybės maldų, kurių sulaukė iš visų jį pažįstančių ir mylinčių žmonių. Liksime amžinai jums dėkingi. Kiekvienas meilės pademonstravimo atvejis ir malonūs prisiminimai neliko neišgirsti, nepamatyti ar nepajausti. Ačiū jums. Jus pakėlėte mūsų ir jo dvasią bei įkvėpėte visą šeimą“, – reziumavo komiko šeimos nariai.


Aukojimo internetu svetainėje paskelbti ir paties Sinbado žodžiai: „Dėkokite Dievui už viską, ką jums davė, net jeigu ir negavote to, ko prašėte. Dėkokite Dievui už šeimą ir apkabinkite mylimus žmones, kol dar esate kartu su jais. Šioje gyvenimo kelionėje mums reikia vienas kito. Nekantrauju vėl jus visus pamatyti. Nepasiduokite ir melskitės.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją