Alos Pugačiovos ir jos vyro Maksimo Galkino pozicija dėl Rusijos karo Ukrainoje labai aiški – garsi pora palaiko Ukrainą ir smerkia kruvinus Kremliaus veiksmus. Tik ką apie tai galvoja K. Orbakaitė, kurios sūnaus per plauką nepašaukė tarnauti Rusijos Federacijos armijoje?

Jau beveik metus Rusija kariauja su Ukraina. Per tą laiką atvirai savo poziciją šiuo klausimu jau išsakė visi, kas tik norėjo. Tik K. Orbakaitė išlieka viena iš tų, kurie nusprendė tylėti: nuo 2022 metų vasario ji apie karą nepratarė nė žodžio. Žiniasklaidos duomenimis, kartu su savo sūnumi Nikita Presniakovu išvyko iš Rusijos ir šiuo metu gyvena Amerikoje.

Žinoma, kad K. Orbakaitė palaiko ryšius su tiek su mama, tiek su M. Galkinu, kurie Rusijos veiksmus atvirai smerkia.

2022 metų gruodį buvo kilęs skandalas, kai K. Orbakaitė ir kompozitorius Igoris Nikolajevas scenoje pasirodė vilkintys Ukrainos vėliavos spalvų drabužius. Jų pasirodymą transliavo propagandos kanalas „Rossija 1“.

Rusus toks poelgis kaip reikiant suerzino, jie pareikalavo, kad artistai atsiprašytų. Vieni teigia, kad tai galėjo būti paprasčiausias sutapimas, o kiti įžvelgė paslėptą žinutę.

Taip pat 2022 metų gruodį paaiškėjo, kad A. Pugačiovos dukra liko be naujametinių pasirodymų. Greičiausiai tai tiesiogiai susiję su jos motinos antikarine pozicija. Turint omenyje, kad K. Orbakaitė visada buvo viena paklausiausių naujametinių švenčių viešnių ir visada dainavo „Opiat metel“, gerbėjai tai įvertino kaip K. Orbakaitės karjeros Rusijoje „pabaigos pradžią“.

Neliko nepastebėtas ir K. Orbakaitės sūnus: 2022 metų rudenį pasklido gandai, kad jis pašauktas tarnauti Rusijos armijoje. Vaikinas gandus atmetė, bet paskubomis išvyko iš Rusijos. Triukšmas dėl N. Presniakovo mobilizacijos kilo ne šiaip sau – prorusiškas deputatas Romanas Hudiakovas pareiškė, kad, kadangi A. Pugačiova išvyko iš šalies, reikia jos anūkus įtraukti į Rusijos Federacijos gynybą ir pasiųsti į karą.

„Abu A. Pugačiovos anūkai patenka į dalinės mobilizacijos schemą, dabar toks metas, kai elito nebeturi būti. Šiuolaikinėje Rusijos visuomenėje ne vieta mūsų šalį kritikuojantiems, kai Rusiją puola kolektyviniai Vakarai, ne vieta vaikus į užsienį mokytis siunčiantiems, kai reikia kelti vietos aukštųjų mokyklų prestižą. Tokios šeimos nebeaišku, kuriai šaliai priklauso: gyvena londonuose, niujorkuose, kartais aplankydami močiutę A. Pugačiovą Rusijoje. O ir ta tai Izraelyje, tai Baltijos šalyse, tai Majamyje“, – žiniasklaidai kalbėjo R. Hudiakovas.

N. Presniakovo tėvas Vladimiras Presniakovas palaiko Rusijos karą ir yra sakęs, kad skyrė nemenką sumą Rusijos armijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją