Pirmojo vaiko – sūnaus Arthuro – su vyru Casparu Joplingu susilaukusi šių metų balandžio mėn. E. Goulding psichikos sveikatos temos nevengia savo naujojoje knygoje „Fitter. Calmer. Stronger“, rašo dailymail.co.uk.

„Mano prastos dienos būdavo neįtikėtinai prastos. Negalėdavau rasti būdų iš tos būsenos išeiti. Dažnai jausdavausi nevykusi, nes būdama prastos savijautos negalėdavau būti produktyvi. Mano balsas, muzika ir rašymas visada išliks mano paslaptingu, nenuspėjamu, stebuklingu gyvenimo draugu. – pasakoja ji. – Vis dėlto net jei rašydavau tai, ką mėgstu, negalėdavau visada dėl to jaustis gerai. Dažnai parašau geriausias savo dainas, kai jaučiuosi apgailėtinai.“

E. Goulding teko patirti, ką reiškia atsidurti dėmesio centre sulaukus vos 24 m., nes būdama tokio amžiaus ji metė studijas universitete ir pradėjo kurti muziką. Pačios dainininkės teigimu, ji jautėsi lyg atsidūrusi erdvėlaivyje, nuolat turėdavo rodytis televizijos studijose, apdovanojimų ceremonijose, per vieną dieną nukeliaudavo į tris skirtingas šalis. Žinoma, tai – svajonių išsipildymas, tačiau dėl viso to jai teko patirti panikos atakų dar nė nesulaukus 30 m.

Kūrėjos ir atlikėjos teigimu, šios atakos jos gyvenime atsirado lėtai, jai teko patirti vieną jų fotosesijos metu, prieš pat tiesioginį televizijos šou eterį. Ji pripažįsta niekada nebeperžiūrėjusi to šou, nes, jos pačios teigimu, ji būtų įžvelgusi siaubą savo akyse. Knygoje apie save E. Goulding dalinasi prisiminimais, kai jai teko atsidurti ligoninėje po patirtos panikos atakos, kuri ją ištiko sužinojus apie artimo asmens tėvo mirtį.

Nepaisant specialistų jai skirto gydymo dainininkė ėmė žvelgti į ją ištinkančias atakas kaip į normalų dalyką – jos tapo rutina. Kartais tai būdavo tylūs, prastai jaustis verčiantys išgyvenimai, o kartais jai pasireikšdavo gąsdinančių fizinių negalavimų. Galiausiai po kurį laiką trukusių atidėliojimų kreiptis į profesionalą, susijusių su gėdos ir sumišimo jausmais, ji nusprendė ryžtis terapijai ir pasirinko kognityvinę elgesio terapiją.

E. Goulding teigimu, gauta pagalba pakeitė jos gyvenimą, ji ėmė sveikti nuo panikos atakų, o geros fizinės būklės palaikymas tapo tikrų tikriausiu išsigelbėjimu. Vis dėlto 30 min. trukmės mankštos kasdieną po kurio laiko virto tikru kalėjimu jai pačiai, kai įžymybė ėmė jas naudoti kaip būdą kontroliuoti dalykus ir atitrūkti nuo ją varginusių jausmų. Lyg ot dar būtų maža, E. Goulding pradėjo prastai maitintis, siekė sudeginti kuo daugiau kalorijų.

Lankydama terapiją ji sužinojo, kad tam tikri dalykai iš vaikystės – tėvų skyrybos ir jos mamos vargai, patirti dėl pinigų stygiaus, – galimai prisidėjo prie vėliau gyvenime ištikusių negandų. Dar garsi moteris atvirai papasakojo apie kivirčus su patėviu, įtampą, stresą ir nerimą, tvyrojusius namuose, kuriuose ji gyveno. Tiesa, knygoje dainininkė ir dainų autorė pasidalino ir džiaugsmingomis žiniomis apie tai, kad dabar ji yra kur kas laimingesnė, pasirengusi pažvelgti savo demonams į akis, o fizinį aktyvumą naudoja kaip būdą įsižeminti ir dorotis su nerimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)