Praėjus metams po to, kai hito „My Heart Will Go On“ atlikėja buvo priversta atšaukti pasaulines gastroles, jos sesuo tegali pasakyti, kad laukti, kol neurologinės ligos ištikta 55-erių C. Dion sugrįš į sceną, tikriausiai teks nepamatuojamai ilgai.

C. Dion užklupusi liga yra progresuojanti ir nepagydoma. Organizmo sistemai atakuojant savas nervines ląsteles, tolydžio prarandamas mobilumas, rašo „Daily Mail“.

„Ji labai stengiasi, bet nebegali kontroliuoti raumenų. Žinant, kad ji visada buvo ypač disciplinuota, man plyšta širdis, – pasakė 74-erių Claudette leidiniui „7 Jours“. – Ji visada atkakliai dirbo. Mama visada jai sakė, kad viską turi atlikti gerai, tinkamai.“

„Tikra tiesa, kad mes ir ji svajojame apie sugrįžimą į sceną. Bet kaip tai galės įvykti, aš nežinau“, – toliau kalbėjo Claudette.

Nors sustingusio žmogaus sindromo klinika yra nuolatinis tyrimų objektas, dėl ypač retų ligos atvejų mokslininkai labai lėtai stumiasi į priekį.

„Balso stygos yra raumenys, širdis – taip pat raumuo. Štai ką reikia suprasti. Šia liga suserga vienas iš milijono. Kadangi atvejų skaičius ypač menkas, mokslininkai negali išsamiai ištirti šios ligos“, – pridūrė Claudette.

Celine Dion

C. Dion šeimos labdaros fondą „Fondation Maman Dion“ tvindo popscenos žvaigždę palaikančios žinutės.

„Žmonės gali prarasti viltį, nes tai liga, kuri nėra nuodugniai ištyrinėta. Jei tik žinotumėte, kiek žmonių skambina į labdaros fondą ir teiraujasi apie Celine! Žmonės sako, kad ją myli, kad meldžiasi už ją. Ji gauna begalę žinučių, dovanų ir palaimintų kryželių“, – pasakoja Claudette.

Nors ligos eigą stebi aukščiausios klasės specialistai, C. Dion sveikatos būklė beveik negerėja, anksčiau yra sakiusi Claudette.

„Nepavyksta rasti jokių veiksmingų vaistų, tačiau svarbu turėti viltį“, – sakė ji per pokalbį su „Le Journal de Montreal“.

Spalio mėnesį Claudette minėjo, kad C. Dion dar nėra prikaustyta prie neįgaliųjų vežimėlio ir vis dar planuoja grįžti į sceną.

Tikra tiesa, kad sustingusio žmogaus sindromas paverčia žmones gyvomis statulomis, nepajėgiančiomis nei vaikščioti, nei kalbėti.

Kaip manoma, vieną iš milijono ištinkanti liga gali reikštis ir raumenų spazmais, savo jėga galinčiais sukelti kaulų lūžių.

Liga paprastai diagnozuojama 30–50 metų asmenims, dažniausiai – moterims.

Pirmą kartą apie savo diagnozę C. Dion prabilo 2022 metų gruodį – parašė apie tai socialiniame tinkle „Instagram“. Praėjus keliems mėnesiams ji atšaukė pasaulinį turą, turėjusį startuoti 2023 metų pabaigoje.

Rugsėjo mėnesį buvo paviešintas vaizdo įrašas, pavadinimu „Šeima atskleidė, kad Celine Dion miršta“, kuriame kalbama apie tai, kad dainininkę užklupusi liga – neišgydoma, be to, labai sparčiai progresuojanti. Vėliau vaizdo įrašas buvo perkeltas į „TikTok“ ir peržiūrėtas daugiau nei 430 tūkst. kartų.

Celine Dion

Paviešinti kadrai paskatino gandus, esą dainininkė jau nebepakyla iš neįgaliųjų vežimėlio ir sunkiai pajuda.

C. Dion sesuo suskubo paneigti tokias kalbas.

„Žinau, kad moraliai ir psichologiškai ji jaučiasi stipri. Ji visiškai nedepresuoja. Ji netgi džiaugiasi gyvenimu. Teks tai ištverti“, – kalbėdama su portalu showbizz.net sakė Claudette.

Į klausimą, kaip galėtų pakomentuoti sklindančius gandus, Claudette sureagavo štai kaip: „Kodėl žmonės kalba apie neįgaliųjų vežimėlį? Kodėl jie kalba apie vėžį? Kodėl jie prisigalvoja?“

Nepaisydama skausmų, C. Dion dar neatsisakė planų grįžti į sceną, tvirtina dainininkės sesuo.
Portalui showbizz.net Claudette yra pasakiusi, kad populiariosios muzikos pasaulio ikona gydosi Denveryje ir kruopščiai vykdo visus gydytojų nurodymus, nes dega noru grįžti į sceną – dėl to nekyla nė menkiausių abejonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)