Praėjus ketveriems metams Ch. Chaplinas kartu su šeima nuvyko paviešėti į Didžiąją Britaniją. Deja, netrukus jį pasiekė nurodymas jau niekada negrįžti į Jungtines Valstijas. Kai tai nutiko, aktorius jau maždaug ketvertą dešimtmečių buvo pragyvenęs Jungtinėse Valstijose, rašoma portale grunge.com.

Šis dramatiškas Ch. Chaplino gyvenimo epizodas – tik vienas iš daugelio. Kitu iškalbingu pavyzdžiu laisvai galėtų būti bandymas jį nužudyti ir paslaptingos šį konkretų atvejį lydėjusios aplinkybės. Iš karto dera pasakyti, kad nuo pat pradžių painiavos nestigo, na, o vėliau jos tik daugėjo.

Remiantis „The Vintage News“ publikacija, 1924-aisiais Ch. Chaplinas gavo kvietimą dalyvauti aukščiausios prabos žvaigždes sutraukusiame vakarėlyje, surengtame įspūdingoje Williamo Randolpho Hearsto jachtoje „Oneida“. Kaip buvo rašyta portale „History“, W. R. Hearstas buvo verslininkas, per visą savo karjerą vadovavęs daugiau nei 40-ies įvairių laikraščių leidybai ir kino kūrimo įmonei.

Be Ch. Chaplino, į jachtoje „Oneida“ turėjusių susirinkti ypatingų svečių sąrašą buvo įtrauktas ir toks asmuo kaip Thomas Ince‘as – plačiai pripažintas filmų prodiuseris. Th. Ince‘as į visam savaitgaliui suplanuotą šventę prisistatė lapkričio 16-ąją. Deja, visai netrukus jam buvo lemta tapti gyvybės pareikalavusios tragedijos auka. Visgi atrodo, kad visiškai ne jis, o Ch. Chaplinas turėjo būti nužudytas.

Neįtikėtinas skandalas ar lemtinga liga?

W. R. Hearstas, kaip teigiama, buvo įsitikinęs, jog Ch. Chaplinas susitikinėjo su Marion Davies, taip pat aktore, be to, tuometine W. R. Hearsto pasija. Remiantis versija, kurią pateikia „The Vintage News“, persiutęs žiniasklaidos magnatas išnaršė visą laivą ieškodamas Ch. Chaplino. Galop jau manė jį suradęs – galvojo jį matantis kone aklinoje nakties tamsoje, todėl daug nemąstydamas nutaikė pistoletą ir iššovė.

Deja, pašautas vyras, kaip netrukus paaiškėjo, buvo ne Ch. Chaplinas, o Th. Ince‘as.

Nors kalbos apie įvykį pradėjo sklisti, istorijos tikrumas ėmė kelti klausimų. Dienraštyje „Los Angeles Times“ neva sušmėžavo antraštė, skelbianti apie incidentą Hearsto jachtoje, bet labai greitai buvo pasistengta, kad publika pamirštų šią žinutę. Keisčiausia, kad ligi šiol nežinoma, ar šūvio iš tikrųjų būta.

Atšventęs laive 42-ąjį gimtadienį Th. Ince‘as pasijuto baisiai sergantis ir grįžo namo su šeima ir gydytoju. Lapkričio 19-ąją Los Andžele jis mirė. Oficiali mirties priežastis – širdies veiklos nepakankamumas.

Remiantis Naujosios Anglijos istorikų bendruomenės surinkta informacija, jachtoje buvę liudininkai teigė matę paskubomis pasišalinantį Th. Ince‘ą. Jis, esą, buvo sužalotas į galvą. Anot kitų šaltinių, vandens taksi išgabentas vyras kentė opos keliamus skausmus, todėl jam skubiai prireikė medikų pagalbos.

Mįslė neįminta ir šiandien. Sklinda kalbų ir apie pinigus, ir apie melagystes. Vis dėlto jei kas nors ir būtų galėjęs tinkamai pasirūpinti tokiu užtikrintu tiesos dangstymu, tai būtų ne kas kitas, o W. R. Hearstas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)