Kaip rašo people.com, knygos autoriai Omidas Scobie ir Carolyn Durand atliko šimtą interviu su „tais, kurie geriausiai pažįsta Harry ir Meghan – artimais draugais ir netgi Bakingamo rūmų darbuotojais“, laidoje „Good Morning America“ pasakojo O. Scobie. Jis taip pat paneigė kalbas, kad Harry ir Meghan buvo įtraukti į knygos atsiradimo procesą. Poros atstovas spaudai savo pranešime teigė: „Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė interviu nedavė ir prie knygos „Finding Freedom“ atsiradimo neprisidėjo. Ši knyga yra paremta pačių autorių patirtimi, įgyta būnant karališkosios spaudos tarnybos nariais, ir savarankiškai gauta informacija“.

Knyga apie Harry ir Meghan Markle

Išklotos pirmojo pasimatymo detalės

Pirmasis Meghan ir Harry's pasimatymas įvyko Londone, Soho rajone esančiame „Dean Street Townhouse“. Vienas šaltinis O. Scobie ir C Durand pasakojo, kad būsimieji kunigaikštis ir kunigaikštienė, gurkšnodami gėrimus, šnekučiavosi beveik tris valandas. Vakarui pasibaigus, abu patraukė į skirtingas puses, bučinio taip pat nebuvo.

„Vos ne iš karto jiedu vienas dėl kito pametė galvas. Atrodė, kad Harry apėmė transas“, – knygos autoriams pasakojo vienas princo draugas.

Kitą vakarą jie sugrįžo vakarienės į tą pačią vietą. Jie įsmuko pro darbuotojams skirtą įėjimą, kur jų laukė vienas darbuotojas, kad užtikrintų privatumą.

„Harry žinojo, kad jiedu bus kartu: ji atitiko visus jo reikalavimus“, – aiškino Harry draugas.

Slapta princo Harry „Instagram“ paskyra

Netrukus po pirmojo poros pasimatymo Londone Meghan ėmė sekti „Instagram“ paskyrą @SpikeyMau5, kurios profilio nuotraukoje buvo pelės formos šalmas. Paaiškėjo, kad tai buvo slapta princo Harry socialinio tinklo paskyra. Jos pavadinimas buvo sudarytas iš princo pravardės Spike (angl. spike – ežio spyglys, Harry taip buvo pramintas todėl, kad jo šukuosena priminė ežio spyglius) ir „Deadmau5“ – taip pasivadinęs vienas mėgstamiausių princo didžėjų.

Kas pirmasis prisipažino, kad myli?

Prabėgus trims mėnesiams nuo jų santykių, kurie apėmė slaptus pasimatymus ir skrydžius per Atlanto vandenyną tarp Meghan namų Toronte ir Harry namų Londone, pradžios, princas Harry pirmasis Meghan ištarė: „Aš tave myliu“. Ji iš karto atsakė: „Aš taip pat tave myliu“.

Princas Harry ir Meghan Markle

Daug kalbų sukėlęs Meghan vėrinys

Romano su princu Harry pradžioje Meghan buvo nufotografuota pasipuošusi 14 karatų „Ani + Wren“ vėriniu su inicialais H ir M. Naujosios knygos autoriai rašo, kad šis vėrinys sukėlė nelauktą rūmų darbuotojų kritiką.

„Jai buvo aiškinama, kad tokio vėrinio segėjimas tik sustiprina fotografų norą užfiksuoti kuo daugiau panašių vaizdų ir kurti naujas antraštes“, – rašo O. Scobie ir C Durand.

Meghan susitikimas su Williamu

Meghan buvo pasirengusi savo būsimojo svainio „tardymui“. Tačiau, kaip pranešama, Williamas pasakė: „Laukiau susitikimo su mergina, dėl kurios nuo mano brolio veido nedingsta tas kvailas šypsnis“.

Prieštaringi atsiliepimai apie princo Harry pareiškimą

Princas Harry paskelbė retą asmeninį pareiškimą, kuriuo patvirtino, kad susitikinėja su Meghan, taip pat pasmerkė tai, kas, jo teigimu, yra rasistinės ir seksistinės patyčios, su kuriomis Meghan ėmė susidurti nuo to laiko, kai judviejų santykiai iškilo viešumon. Harry primygtinai reikalavo paskelbti šį pareiškimą, nepaisant to, kad princas Charlesas, jo tėvas, buvo su oficialiu vizitu išvykęs į Bahreiną. Kurį laiką šis pareiškimas dominavo žiniasklaidos pranešimuose. Princas Charlesas apie sūnaus pareiškimą sužinojo likus vos 20 minučių iki jo paskelbimo.

Meghan ir Kate Middleton susitikimas

Kate ir Meghan pirmą kartą susitiko apsilankymo Kate ir princo Williamo namuose Kensingtono rūmuose metu. Kate yra „itin atidžiai saugomas asmuo“, turintis „nedidelį artimų draugų būrį“, knygoje aiškina K. Middleton artimas šaltinis. Įtampą sušvelnino Meghan dovana Kate – minkštos odos „Smythson“ užrašų knygelė – ir Meghan susižavėjimas princese Charlotte.

Princas Harry ir Meghan Markle, Kate Middleton

Princo Williamo nerimas

Princas Williamas įspėjo jaunesnįjį brolį santykiuose su Meghan pernelyg neskubėti. Tai paskatino audringą Harry reakciją.

„Negalvok, kad tau reikia visa tai skubinti. Skirk tiek laiko, kiek reikia, kad pažintum tą merginą“, – pasak „Finding Freedom“ autorių šaltinių, kalbėjo princas Williamas. Kaip teigiama, princas Harry įsižeidė, kad Williamas pavadino Meghan „ta mergina“.

„Harry buvo įsiutęs. Įsiutęs, kad jo brolis paprašė tokio dalyko. Kai kurie manė, jog jis sureagavo per smarkiai. Tačiau tai iš esmės apibūdina jų asmenybes – Williamas yra ramus ir racionalus, o Harry negali nevertinti dalykų pernelyg asmeniškai“, – pasakojo kitas šaltinis.

Pippos Middleton vestuvės

Kai 2017 m. tekėjo jaunesnioji Kate sesuo, princas Harry planavo, kad kaip savo antrąją pusę į šventę pasikvies Meghan – ji specialiai šiai progai netgi buvo išsirinkusi apdarą ir Philipo Treacy sukurtą skrybėlę. Tačiau po to, kai bulvarinėje žiniasklaidoje ėmė daugėti straipsnių, mėginančių nukreipti Meghan ir Pippą vieną prieš kitą, o galiausiai pasirodė straipsnis, lyginantis abiejų moterų sėdmenis, buvo nutarta, kad Meghan verčiau nereikėtų dalyvauti ceremonijoje, jog nekurstytų žiniasklaidos dėmesio. Tačiau Meghan visgi sudalyvavo vėliau vykusioje vestuvių šventėje.

Judviejų „Invictus Games“ žaidynių paslaptis

Pora pirmą sykį oficialiai viešumoje drauge pasirodė 2017-ųjų rugsėjį Toronte vykusiose sužeistų karo veteranų žaidynėse „Invictus Games“. Iki tol jiedu susitikinėjo daugiau nei metus. Susikibę už rankų ir besišypsodami, jie žaidynėse stebėjo neįgaliųjų teniso varžybas. Tačiau egzistavo slapta judviejų džiugesio priežastis: pasak naujosios knygos, tuo metu jie jau buvo susižadėję.

Princas Harry ir Meghan Markle

Meghan apie didžiąją naujieną užsiminė subtiliai: ji dėvėjo klasikinius baltus susagstomus marškinius iš savo draugės dizainerės Mishos Nonoo kolekcijos, pramintus „sutuoktinio marškiniais“.

Meghan vestuvinė tiara

Tarp įvairių užkulisinių knygos įžvalgų yra pasakojimas apie Harry nusivylimą bendravimu su ilgamete karalienės Elžbietos II siuvėja ir stiliste Angela Kelly. O. Scobie ir C. Durand rašo, kad Harry atrodė, jog A. Kelly elgėsi nenoriai ir atmestinai, padėdama Meghan gauti jos išsirinktą tiarą, kuri didžiają dieną – 2018-ųjų gegužės 19-ają – turėjo puošti nuotakos šukuoseną.

Meghan Markle per vestuves segėta tiara

Keli Jungtinės Karalystės bulvariniai leidiniai anksčiau rašė, kad karalienė atmetė pirmąjį Meghan tiaros pasirinkimą. „Finding Freedom“ rašoma, kad iš tiesų dėl pasirinktos tiaros nebuvo jokių nesutarimų tarp Meghan ir karalienės – konfliktas veikiau kilo tarp Harry ir A. Kelly. Pasak knygos, nuotakos plaukų papuošalo pasirinkimui galiausiai buvo pritarta be jokių karalienės dvejonių.

Pirmasis susituokusios poros šokis

Per savo vestuvių šventę, vykusią 2018 m. gegužės 19 d. Vindzoro rūmų teritorijoje esančioje Frogmoro rezidencijoje, jaunavedžiai šoko skambant 1968-ųjų Wilsono Picketto hitui „I’m in Love“. Jausminga ritmenbliuzo stiliaus daina, kurios autorius – Bobby Womackas, o atlikėjas – W. Pickettas, prasideda tokiais žodžiais: „Aš įsimylėjęs, taip, aš įsimylėjęs“.

Ši daina nulėmė vakaro atmosferą – svečiai visą vakarą šoko pagal tokias melodijas kaip „The Temptations“ „My Girl“ ir mėgstamiausius Stevie Wonderio kūrinius.

Princas Harry ir Meghan Markle

Jų šunytės vardas

Netrukus po vedybų Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė savo namuose priglaudė juodą labradorų veislės šunytę. Iki šiol augintinio vardas buvo laikomas paslaptyje. Pora netgi juokaudavo, kad „žmonės vis dar ne taip supranta jos vardą“.

Knygos autoriai atskleidė, kad energingojo augintinio vardas yra Pula – tai oficialios Botsvanos valiutos pavadinimas. Į šią Afrikos šalį Harry nusivežė Meghan, kai jiedu pradėjo susitikinėti. Tsvanų kalba pula reiškia lietų. Kadangi Botsvanoje lyja labai retai, lietus laikomas labai vertingu ir tikra palaima.

„Košmariška“ šeimos fotosesija

Princo Charleso 70-ojo gimtadienio proga 2018-aisiais buvo paskelbtos nuotraukos, kuriose jis įsiamžino su žmona, sūnumis, marčiomis ir anūkais. Tačiau knygoje „Finding Freedom“ tikinama, kad princas Williamas ir princas Harry nedžiūgavo drauge dalyvaudami fotosesijoje.

„Vaikinai gali visaip elgtis su savo tėčiu“, – tvirtino vienas karališkajai šeimai artimas šaltinis, fotosesijos planavimą pavadinęs „visišku košmaru“.

„Nei Williamas, nei Harry tikrai nesistengė prisiderinti ir sudalyvauti fotosesijoje“, – aiškino šaltinis.

Mažojo Sasekso gimimo planai

Nors Meghan sūnaus Archie susilaukė Londono ligoninėje, iš pradžių ji svarstė gimdyti namuose.

„Žinau, kad sklandė įvairiausių istorijų apie gimdymą namuose, šis dalykas neabejotinai buvo aptartas iš pradžių, bet Meg jau kurį laiką žinojo, jog gimdys ligoninėje. Jai rūpėjo tik tai, kad kūdikio gimimas būtų kaip įmanoma saugesnis. Artėjant nustatytam gimdymo terminui, jis vis labiau nervinosi, tad, mano manymu, tam tikra prasme gimdymas ligoninėje jai tapo palengvėjimu“, – pasakojo vienas šaltinis.


Archie vardas buvo išrinktas anksti

Pasak „Finding Freedom“, Meghan ir princas Harry jau iš anksto žinojo, kad susilauks sūnaus, todėl jau kurį laiką iki jo gimimo buvo išrinkę mažyliui vardą.

Archie vardas viešai nebuvo skelbiamas dvi dienas, nes pora prieš sužinant visam pasauliui pirmiausia apie sūnaus vardą norėjo pranešti karalienei Elžbietai II.

Archie auklė atleista po kelių dienų

Meghan ir princas Harry pasamdė naktinę auklę, kuri antrą naktį buvo atleista iš darbo dėl „neprofesionalumo ir neatsakingumo“, teigiama knygoje. Nors jie pasamdė antrą naktinę auklę, „nė vienas jų naktį nesijautė gerai ir nuolatos eidavo pas Archie“. Galiausiai pora nutarė naktimis kūdikiu rūpintis patys ir pasamdė auklę dirbti dienomis.

Meghan ir Harry atsitraukimas nuo oficialių karališkųjų pareigų

Bakingamo rūmai iš anksto neturėjo daug žinių apie Sasekso kunigaikščio ir kunigaikštienės pasitraukimo nuo oficialių karališkųjų pareigų detales. Apie šį karališkosios poros žingsnį sausį buvo paskelbta rūmų tinklalapyje.

„Sumišę Bakingamo rūmų darbuotojai atmetė savo anksčiau parengtą pranešimą ir prabėgus 15 min. po to, kai Saseksai paskelbė savąjį, paskelbė trumpą pranešimą spaudai“, – teigiama knygoje „Finding Freedom“.

Didžiausias princo Harry nusivylimas

Garbingų karinių titulų netekimas Harry buvo „karti piliulė, kurią teko nuryti. Meghan buvo skaudžiausia matyti, kaip jis visa tai išgyvena. Harry dėl to labai jaudinosi“, pasakojo Saseksams artimas šaltinis.

„Tai buvo visiškai nereikalinga. Juk ne tik iš jo kažką atėmė – tai netektis ir visai karo veteranų bendruomenei. Juk akivaizdu, kiek daug jis jiems reiškia. Tad kodėl reikėjo taip pasielgti? Deja, [institucijų] galios yra stipresnės už mane“, – vėliau apie šį sprendimą Meghan pasakojo draugei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)