Deja, bet operacija vos nesibaigė moters mirtimi ir tapo traumuojančiu potyriu. Davusi išskirtinį interviu „The Sun“, D. Westbrook, kurios žaizdos buvo susiųstos netirpiu žvejybiniu valu, smulkiai papasakojo, kokį siaubą patyrė.

Aktorės teigimu, plastikos chirurgas be jos sutikimo į veidą įkišo metalinių vamzdelių ir beveik pradūrė viršutinę lūpų dalį, paskui pradėjo keiktis ir atėmė jos telefoną, kai D. Westbrook norėjo nufilmuoti šokiruojančią procedūrą.

Dabar jai reikia 580 tūkst. eurų, kad būtų sutvarkytas byrantis veidas. Gydytojai įspėjo garsenybę, kad negalima delsti, nes gali iškristi gomurys, ir ji uždus.

D. Westbrook patikino, kad į Turkiją skrido ne todėl, jog ten operuotis pigiau, ir nurodė, kad su pavojinguoju chirurgu tris mėnesius bendravo naudodama programą „Zoom“, o balandžio mėnesį galiausiai sėdo į lėktuvą.

Anot aktorės, nesusikalbėjimas prasidėjo po nosies trimačio vaizdo skenavimo, nes plastikos chirurgas pareiškė, kad korekcinės operacijos „neįmanoma“ atlikti dėl osteoporozės išretintų kaulų.

„Sėdėjau apsiverkusi ir pasakiau jam: „Nenoriu būti nemandagi, bet matote, kokia mano būklė. Operacijos laukiau penkerius metus. Visą praėjusią savaitę galvojau: valio, kitą savaitę atrodysiu kitaip“, – pasakojo D. Westbrook. – Bet jo mergina atsakinga už plastinės chirurgijos klinikos viešuosius ryšius. Taigi, jie norėjo žiniasklaidos dėmesio. Jiems buvo pažadėta, kad atvyks reporteriai ir nufilmuos siužetą, kuris bus parodytas per televizorių.“

Plastikos chirurgui pasiūlius atlikti užpildo ir botulino toksino injekciją nosiai ištiesinti, D. Westbrook sutiko ir susitarė dėl kito vizito, tačiau ji teigia, kad nebuvo įspėta apie veido odos pakėlimo procedūrą.

Atėjusi kitą kartą, ji buvo nuvesta į kabinetą, kuriame stovėjo įjungtas televizorius ir odontologo kėdė. Anot D. Westbrook, maždaug 20-ies metų amžiaus mergina išvyniojo mėlyno popieriaus ritinėlį ir iš teptukams laikyti skirto indelio išėmė keletą reikmenų, įskaitant nesterilizuotus skalpelius ir vatos rutuliukus.

„Kadangi jau buvau Turkijoje, trauktis nebuvo kur. Tik negalvojau, kad jie pradės mane skrosti. Visas personalas kalbėjo turkiškai, o man angliškai tepasakė, kad suleis užpildo ir botulino toksino. Taigi, darbuotoja įdūrė man į pėdą. Paklausiau, ką ji daro, o ji atsakė: „Prie pėdos prijungsiu vitaminų lašelinę, – savo prisiminimais dalijosi aktorė. – Sėdėjau atlošusi galvą, ir darbuotoja man ant plaukų užpylė jodo. Pamaniau, kad tai kažkoks naujoviškas būdas užpildo ir botulino toksino injekcijai atlikti. Paprastai koreguotinos vietos pažymimos nedideliu juodu žymikliu, o ji nuskuto dalį mano plaukų.“

„Paskui atėjo plastikos chirurgas, apsivilkęs mėlynos spalvos chalatą, o darbuotoja sako: „Suleisiu anestetikų čia, čia ir čia, kad nieko nejustumėte.“

Tai kažkas panašaus į nuskausminamuosius darantis tatuiruotę, – tęsė aktorė. – Jai atlikus injekciją vienoje veido pusėje ir net nespėjus ateiti iš kitos pusės, chirurgas paėmė nedidelį vamzdelį, pridėjo jį visai ne prie tos veido vietos, kur buvo nuskusti plaukai ar suleista anestetikų, ir įjungė lazerį. Viską jaučiau, skausmas buvo milžiniškas.“

Klinikos personalas D. Westbrook patikino, kad chirurgas šią procedūrą tą dieną buvo atlikęs penkis kartus, tačiau moteris ėmė panikuoti, kai chirurgo asistentė griebėsi veido spaustukų.

„Ji stovėjo prie kėdės, ir aš priminiau, ką sakiau anksčiau, t. y. kad turiu daug surandėjusių audinių, patyriau daug traumų, man labai skauda. O paskui paklausiau: „Maniau, kad gausiu užpildo injekciją, kas čia vyksta?“ Ji paėmė mano telefoną, nes filmavau – vaizdo įrašą būčiau paskelbusi „YouTube“, – pridūrė D. Westbrook. – Taigi, sėdžiu kėdėje apimta šoko ir verkiu – chirurgas man į veidą įkišo tris metalinius vamzdelius. Jis liepė man liautis verkus, o aš pasiskundžiau didžiuliu skausmu, buvau persigandusi, nes nežinojau, kas bus toliau.“

D. Westbrook, kuriai anksčiau jau buvo atlikta veido odos pakėlimo procedūra, nė iš tolo neprimenanti košmaro Turkijoje, nurodė, kad situacija dar labiau pablogėjo, kai chirurgas vamzdelį įkišo taip arti jos lūpų viršutinės dalies, kad vos jos nepradūrė.

Jai toliau skundžiantis intensyviu skausmu, chirurgas ėmė agresyviai plūstis ir liepė nejudėti.

„Jis sugriebė mano veidą, pliaukštelėjo per jį delnu ir liepė nejudėti, tada pratrūkau: „Ką čia išdarinėji?“ – atskleidė D. Westbrook ir sakė, kad po tokios reakcijos plastikos chirurgas ant stalo numetė visus krauju permirkusius instrumentus ir išbėgo iš kabineto, palikęs styrančius vamzdelius.

Jo asistentė ištraukę įrangą ir susiuvo žaizdas žvejybiniu valu, kurį D. Westbrook tenka apkarpyti kiekvieną dieną, nors aktorė buvo įsitikinusi, jog tai buvo tirpūs chirurginiai siūlai.

„Jis taip ir nebesugrįžo į kabinetą, daugiau jo nemačiau. Mergina susiuvo žaizdas ir pasakė: „Galite eiti.“ Negalėjau ištarti nė žodžio. Nejaugi tai iš tikrųjų nutiko? – stebėjosi aktorė. – O juk atėjau dėl nosies ir burnos, reikėjo normalios operacijos. Man traukiasi dantenos. Gresia pavojus uždusti. Man reikia ne veido odos kėlimo operacijos, ne kosmetinės procedūros, o medicininės.“

D. Westbrook, kuri kitą rytą pabudo su mėlyne paaky (nuo plekštelėjimo), tvirtino, kad buvo išsiųsta namo negavusi jokių antibiotikų, o parskridusi namo į Portugaliją dėl oro spaudimo valandą nieko nematė dešine akimi.

„Jaučiausi siaubingai, bet tiesiog norėjau atsigulti į lovą. Esu patyrusi tokią didelę traumą, o tada atrodė, kad sugrįžau į tą gyvenimo etapą prieš 21-erius metus, kai vartojau narkotikus ir alkoholį. Sėdėjau ir galvojau, kad gal reikėtų nutraukti savo gyvenimą. Jaučiausi tokia vieniša.“

Nors klinika po dviejų dienų jai surado kitą plastikos chirurgą, kuris atliko neskausmingą veido odos pakėlimo ir riebalų nusiurbimo procedūrą (riebalai buvo perkelti ant veido), D. Westbrook vis tiek negalės dalyvauti naujos juostos filmavime Belfaste šią vasarą, nes reikia atlikti kaukolės korekcinę operaciją.

Taip pat ji sugrįžo į gimtąją Jungtinę Karalystę (JK) pas artimuosius, tačiau savo sužadėtiniui, 29-erių metų amžiaus Davidui, kuris šiuo metu yra kalėjime, nepasakoja visų savo skausmingų išgyvenimų, kad „jis neišeitų iš proto“.

„Nebegaliu filmuotis kine. Negaliu pasirodyti televizijos eteryje taip atrodydama. Nesijaučiu laiminga, nekenčiu savo atvaizdo veidrodyje. Nekenčiu. Visko nekenčiu. Taip nesąžininga“, – reziumavo aktorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)