Tuoktuvių išvakarėse laimingoji pora atvyko į Monako futbolo stadioną ir prisijungė prie 15 tūkstančių savo gerbėjų ir mokesčių rojaus gyventojų pasiklausyti praėjusio amžiaus aštunto dešimtmečio grupės.

Galbūt šiuo savo pasirodymu kunigaikštis ir būsima kunigaikštienė norėjo paneigti gandus, jog išvaizdi 33-jų metų šviesiaplaukė paskutinę akimirką sudvejojo tekėti, tačiau stadione pasirodžiusi pora iš pažiūros džiaugėsi kartu su minia.

Šypsojosi Charlene ir kiek anksčiau ketvirtadienį vykusioje vestuvių repeticijoje, kai, plojant gerbėjams, su Jo Šviesiausiąja Kilnybe pabandė žengti kelis šokio žingsnelius.

Charlene dėvėjo juodą plaukikės pečius apnuoginančią suknelę, o Monako valdovas buvo apsivilkęs tamsiu švarku.

Nors garsioji "The Eagles" 1976 metų daina "Hotel Californija" nuskambėjo koncerto pradžioje, tačiau pakilią koncerto nuotaiką išsaugojo ir džiugias klausytojų emocijas įaudrino vėliau specialiai kunigaikščiui ir buvusiam pagarsėjusiam mergišiui grupės dedikuota daina "Love will keep us alive".

Monako kunigaikštiene Charlene taps dar penktadienį, kai kelios minutės po 17 val. vietos (18 val. Lietuvos) laiku vyriausiasis Monako teisininkas ir miesto tarybos vadovas paskelbs porą vyru ir žmona.

Penktadienio vakarą Monako gyventojai bus pakviesti į šviesos ir muzikos spektakliais garsėjančio 63 metų prancūzų kompozitorius Jeano-Michel Jarre’o elektroninės muzikos koncertą, o šeštadienį vyks poros religinės vestuvių apeigos, kuriose dalyvaus nemažas būrys pasaulio garsenybių.

Šios vestuvės ne tik atjaunins 700 metų kunigaikštystę valdančią Grimaldi dinastiją, bet ir bus didelė šventė dėl užsienio bankininkystės, turizmo bei gausybės lošimo namų klestinčios kunigaikštystės gyventojams.

Tiesa, renginį planuojantiems viešųjų ryšių specialistams šią savaitę kilo sunkumų, kai Prancūzijos spauda pranešė, jog Charlene sužinojo paslaptį apie ryšių su moterimis nevengusį savo būsimą vyrą ir net mėgino grįžti namo į PAR.

Tačiau Monako rūmai ir nuotakos tėvas Mike'as suskubo paneigti šiuos gandus.

Tuo tarpu su pasimėgavimu šį gandą iš lūpų į lūpas perdavinėjantys kunigaikštystės gyventojai, artėjant ceremonijai, atrodo, išliko ramūs.

"Tegul įvykiai klostosi savo vaga, - sakė 86-erių vietos gyventojas, gerai prisimenantis 1956 metais vykusias Alberto II tėvo kunigaikščio Rainier vestuves su Holivudo gražuole Grace Kelly. - Tai džiaugsminga diena. Monakui jau užtenka liūdesio".

"Svarbiausia yra tai, kad dabar jau atsiras įpėdinis", - kalbėjo pašnekovas, pakreipdamas pokalbį daugeliui kunigaikštystėje rūpima tema.

Albertas su dviem moterimis yra susilaukęs dviejų nesantuokinių vaikų, tačiau iki šiol neturi sosto įpėdinio. Monako konstitucionalistai būgštauja dėl galimo nestabilumo kunigaikštystėje, jei jos sostas atitektų kunigaikščio sesers Caroline sūnui.

Nuo XIII amžiaus Monaką valdančioje Grimaldi šeimoje sostas būdavo paveldimas pagal vyrišką liniją. Tačiau 2002 metais, baiminantis, kad Albertas gali nesusilaukti teisėto įpėdinio, Monakas įvedė konstitucijos pataisą, numatančią galimybę sostą paveldėti per moterų liniją.

Jeigu Albertas iki mirties nesusilauktų jokio teisėto įpėdinio, Monakas taptų Prancūzijos protektoratu ir galbūt prarastų viliojantį laisvos nuo mokesčių zonos statusą.

Alberto motina Holivudo žvaigždė Grace Kelly, visuomenės vadinta tiesiog kunigaikštiene Grace, žuvo automobilio katastrofoje 1982 metais.

Jos duktė Caroline 1990 metais neteko savo antrojo vyro Stefano Casiraghi, kuris žuvo per varžybas motorlaiviais gindamas pasaulio čempiono titulą.

Kitai kunigaikščio sesei, princesei Stephanie, taip pat nesiseka meilėje.

Remiantis trečiadienį laikraštyje "Le Parisien" pasirodžiusiu straipsniu, ji "teka beveik taip dažnai kaip ir įsimyli", bet viskas baigiasi tuo, kad pamiltas apsaugininkas ją išduoda.