Teksaso universiteto mokslininkai teigia, kad tobulas moters kūnas yra 1,68 metro ūgio, o krūtinės, liemens ir klubų išmatavimai atitinkamai yra 99-63-91 centimetras.

Jeigu kartais neturite galimybės automatiškai įsivaizduoti tokių išmatavimų moters kūno, pažvelkite į ją. Tai Kelly Brook, jai 34 metai, ji modelis ir aktorė iš Anglijos.

Daugumai žmonių ji gali atrodyti „putli“. Būtent taip sakė ir talentų ieškotojai, kai K. Brook pirmą kartą pamėgino patekti į modelių pasaulį. Tačiau mokslininkų manymu, patrauklumo prasme šios moters kūnas yra tiesiog tobulas.

Paklausite, kodėl patrauklumas toks svarbus? Ką gi, tai rodo svarbiausią savybę, kokią tik gali turėti žmogus – vaisingumą. Galų gale, bet kurios rūšies pirminė funkcija yra palikti po savęs ateities kartas, o pilna figūra byloja ne tik apie moters pasirengimą ne tik išnešioti ir pagimdyti kūdikį, bet ir išmaitinti jį.

Vyrus traukia moterys, kurių kūno ir veido bruožai – kaip ir Kelly Brook – asocijuojasi su jaunyste ir gera sveikata.

Šis patrauklumas pranoksta kultūrinius aspektus. Tyrimais įrodyta, kad du vyrai iš visiškai skirtingos aplinkos tikėtinai jaus potraukį tai pačiai moteriai, kuri atrodo jaunatviškiau ir sveikiau.

Tad kodėl podiumais žygiuojantys modeliai tokie sulysę? Nes jie bando parduoti drabužius, o ne perteikti vaisingumą. Bent jau taip mano Jennifer Lee, anksčiau dirbusi su „Chanel“ mados namų kūrybos vadovu Karlu Lagerfieldu.

Drabužių modeliai yra samdomi dėl jų gebėjimo pabrėžti jų dėvimos aprangos linijas ir struktūrą. Štai kodėl mados pramonėje retai išvysite tokias moteris kaip Kelly Brook. Ir nors liekni supermodeliai gali plevenančią suknelę ant podiumo pademonstruoti tiesiog idealiai, anot mokslininkų, dauguma vyrų pirmenybę teiktų tokiai moteriai kaip Kelly Brook.

Per didelis liesumas signalizuoja apie prastą sveikatą ir gali lemti daugybę problemų. Per didelis apkūnumas irgi nėra gerai. Taigi, svarbiausia yra rasti pusiausvyrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (346)