Tuomet dar tik finalininkė ir būsimoji grožio karalienė pareiškė, kad svarbiausia - jos vidinis grožis ir principai.

25 metų L.Lopes yra pirmoji nugalėtoja iš Angolos. Didžiausiame pasaulio grožio konkurse, kuris šiemet šventė savo 60 metų jubiliejų, ši didingo grožio mergina įveikė 88 varžoves ir grožio karalienės soste pakeitė praėjusių metų laimėtoją Ximeną Navarrete iš Meksikos.

"Ačiū Dievui, esu labai patenkinta tuo, kaip Dievas mane sukūrė, ir nekeisčiau nieko, - per interviu atsakydama į savo klausimą tvirtino L.Lopes. - Laikau save moterimi, apdovanota vidiniu grožiu. Iš savo šeimos išmokau daugelio nuostabių principų ir ketinu jų laikytis visą likusį savo gyvenimą".

Pirmąja vicemis buvo paskelbta 23 metų Olesia Stefanko iš Ukrainos, o antrąja - Priscila Machado iš Brazilijos. Trečiąja vicemis tapo "Mis Filipinai", o ketvirtąja - "Mis Kinija".

Konkursantės iš 89 valstybių šešiuose žemynuose pastarąsias tris savaites praleido San Paule, kur mokėsi sambos žingsnelių, lankė skurdžiai gyvenančius vaikus ir, ta proga, kad šis grožio konkursas pirmą kartą buvo surengtas Brazilijoje, priešais kameras spardė futbolo kamuolį.

Konkurso televizijos transliaciją iš San Paulo - didžiausio Pietų Amerikos miesto - visame pasaulyje stebėjo maždaug milijardas žmonių.

Iki finalo L. Lopes už pasirodymą su maudymosi kostiumėliu gavo tik 3,6 taško, o už pasirodymą su vakarine suknele - 7,2 taško. Tačiau finale devyni teisėjai į ankstesnius rezultatus neatsižvelgė.

Vertinimo komisija, kurioje dirbo lenktynininkas Helio Castronevesas, aktorė Vivica A.Fox ir žurnalistė Connie Chung, kiekvienoje rungtyje vertino dalyves ir atrinkdavo geriausias kitam etapui, kol iš 16 merginų finale liko penkios.

Prieš konkursą teisėjai nekalbėjo, kas, jų nuomone, galėtų laimėti.

"Išmanau savo darbą ir būsiu griežta, bet teisinga, - sakė C.Chung. - Reikia nepamiršti, kad šios moterys nėra tik grožėjimosi objektai. Jas reikia vertinti rimtai. Noriu išrinkti tokią, kurią vertinu rimtai ir kurią taip pat rimtai vertina pasaulis".

Organizacijos "Mis Visata" (Miss Universe) prezidentė Paula Shugart neslėpė savo entuziazmo: "Tai mūsų 60-osios metinės, tai - labai didelis šou. Tikimės beveik milijardo žiūrovų visame pasaulyje".

Pasak jos, šį kartą tiko didžiausią pasaulio grožio konkursą surengti Brazilijoje, nes čia artimiausiais metais įvyks itin didelių renginių.

"Nemanau, jog kitur pasaulyje yra kokių nors abejonių ... (dėl) Brazilijos, tarp olimpinių žaidynių ... ir (futbolo) pasaulio čempionato, - sakė ji. - Man labai patinka tai, kad mes tai pradėsime. Visuomet sakau, kad mes esame grožio "pasaulio čempionatas".

Konkursantės negali būti ištekėjusios ir turėti vaikų, be to, turi būti 18-27 metų amžiaus.

Šiemetinį konkursą, kurį vedė NBC laidos "Today" vedėja Natalie Morales (Natali Morales) ir Andy Cohenas iš kanalo "Bravo", tiesiogiai maždaug 170-čiai valstybių transliavo NBC. Konkurso bendrasavininkiai yra Donaldas Trumpas ir NBC.

N.Morales, kuri yra pusiau brazilė, sakė, jog "svarbiausia moteriai būti gražiai vidumi ir išore".

Kai kurios šiemetinio konkurso dalyvės vietos žiniasklaidai skundėsi dėl kai kurioms fotosesijoms naudotų bikinių dydžio. "Mis Meksika" Karin Ontiveros sakė, kad jie buvo "labai maži".

Tai prajuokino Braziliją, kur įvairiausios moterys, ne tik grožio karalienės, visur paplūdimiuose dėvi tokius maudymosi kostiumėlius.