M. al Fayedas mirė nuo senatvės rugpjūčio 30 d., sakoma jo šeimos pranešime, kurį išplatino futbolo klubas „Fulham“. Jis praleido „ilgą ir visavertį gyvenimo saulėlydį mylimų žmonių rate“, teigiama čia.

Šeima paprašė gerbti jos privačią sferą, pranešė futbolo klubas „Fulham“. M. al Fayedas 1997 m. perėmė tuomet trečiojoje lygoje rungtyniavusį klubą ir per ketverius metus atvedė jį į „Premier“ lygą.

M. al Fayedas buvo sėkmingas verslininkas. 1979 m. jis su broliu įsigijo prabangų viešbutį „Ritz“ Paryžiuje, o po šešerių metų – prabangią Londono parduotuvę „Harrods“. M. al Fayedo verslo imperija apėmė laivybos, nekilnojamojo turto, bankų ir statybų sektorius. Savo fondo lėšomis jis rėmė vaikus virtinėje šalių.

M. al Faeydas mirė savo sūnaus Dodžio, žuvusio 1997 m. rugpjūčio 31 d. kartu su princese Diana, mirtie metinių išvakarėse. M. al Faydedas skleidė sąmokslo teorijas dėl avarijos ir kaltino britų karališkuosius rūmus užsakius mirtiną eismo įvykį.

M. al Fayedas gimė 1929 m. sausio 27 d. Aleksandrijos priemiestyje Egipte, mokytojo šeimoje. Savo profesinę karjerą jis pradėjo kaip limonado pardavėjas. Jo gyvenimą pakeitė susitikimas su Saudo Arabijos ginklų prekeiviu Adnanu Khashoggiu: M. al Fayedas vedė jo seserį Samirą – Dodis buvo jų bendras sūnus.

Didžiąją savo gyvenimo dalį M. al Fayedas praleido Didžiojoje Britanijoje, tačiau jam kelis kartus atsisakyta suteikti šios šalies pilietybę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją