Apie garsios dizainerės mirtį buvo pranešta „Instagram“ tinkle, įdėjus nuotrauką, kurioje I. Apfel dėvi savo garsiuosius per didelius apvalius akinius.

JAV dizaineris Tommy Hilfigeris buvo vienas pirmųjų, kuris išreiškė užuojautą I. Apfel šeimai dėl jos netekties. Jis gyrė ją kaip nepaprastą stiliaus pasaulio lyderę, kuri įėjo į istoriją.

„Iris Apfel tapo pasaulinio garso mados ikona dėl savo neįtikėtino talento ne tik kaip menininkė, bet ir kaip kūrėja. Savo didžiule širdimi ir magišku prisilietimu prie kiekvieno sutikto žmogaus ji padarė nuostabią įtaką daugeliui žmonių“, – rašė T. Hilfigeris.

JAV dainininkas Lenny Kravitzas, Ted Lasso bei aktorė Hannah Waddingham taip pat išreiškė pagarbą.

BBC rašoma, kad moteris gimė 1921 m. Niujorke žydų šeimoje. Ji studijavo meno istoriją ir specializavosi interjero, ypač tekstilės, dizaino srityje.

Dešimtmečius ji dirbo interjero dizainere, taip pat dalyvavo renovacijos projektuose Baltuosiuose rūmuose. O sulaukusi 80-ies tapo tendencijų formuotoja, 97-erių – profesionaliu modeliu.

Garsi dizainerė buvo žinoma dėl savo išskirtinių trumpai kirptų baltų plaukų, didelių akinių ir ryškių lūpų.

Didžiausią šlovę I. Apfel pasiekė aštuntajame ir devintajame dešimtmečiuose, tačiau daugiau nei pusę amžiaus ji buvo gerai pažįstama Paryžiaus mados pristatymuose.

Ji taip pat dirbo su daugybę įžymybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją