Buvusi Ievutė Paulekiutė – šachtininko duktė, porą kartų suvaidinusi kino filme – pirmiausiai sulaukė dėmesio1933 m. Čikagoje vykusioje parodoje jau būdama „Mis Lietuva“. Vėliau scenoje ji vadinosi Eva Paul, ekrane – Barbaros Sears vardu.

Tiesa, ji išgarsėjo (tiek, kad žurnalai ėmė dėti ant viršelių jos nuotraukas, o Salvadoras Dali nutapė portretą), kai ištekėjo už W. Rockefellerio – kompanijos „Standard Oil“ paveldėtojo, naktinių klubų mėgėjo ir vieno iš turtingiausių Amerikos jaunikių. Poros vestuvėse Floridoje dalyvavo net Vinzoro hercogas su hercogiene.

Rockefellerių santuoka buvo vadinama romantiškiausiu viso šimtmečio įvykiu. Po 7 mėnesių porai gimė sūnus – būsimasis Arkanzaso valstijos gubernatorius Winthropas Paulas Rockefelleris. Tėvas Rockefelleris tapo garsiu Arkanzaso filantropu ir išbuvo gubernatoriumi 2 kadencijas. Jis mirė 1973 m., sūnus mirė 2006 m.

Lietuvių imigrantų duktė gimė 1916 m. rugsėjo 16 d. Pensilvanijos valstijoje. Kai tėvai išsiskyrė, mergaitė augo su motina Ilinojaus, vėliau Indianos valstijoje.

Antrojo pasaulinio karo metais, kol vyras dalyvavo kare, ji laimėjo Holivude 2 nedidelius vaidmenis vesternuose „Bad Men of the Border“ ir „Code of the Lawless“, kurie buvo pastatyti 1945 m.

Holivudo aktoriai pasakojo, kad ji buvo žavi, sunkaus būdo, mėgo šokti naktiniuose klubuose ir bendrauti su Jocku Whitneysu bei kitomis garsenybėmis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją