Apie tai socialiniame tinkle Twitter paskelbė Kosmoso tyrinėtojų asociacija. 1937-ųjų gruodį gimęs astronautas mirė eidamas 86-uosius metus.


Prieš kurį laiką K.Bobko yra viešėjęs Vilniuje. Kaip tuomet sakė astronautas K. Bobko: „Erdvėlaivyje Žemė nėra keleivių, visi mes įgula“.

K.J. Bobko-Bo buvo vienas iš pirmųjų NASA erdvėlaivių programos vadų, vėliau – SAIC programos vadovas NASA aviacijos systemų padalinio modeliavimo laboratorijoje. K.J.Bobko tapo pirmuoju Oro pajėgų akademijos absolventu, priimtu į astronautų apmokymo programą ir ruošiamu skrydžiams į kosmosą. Jis skrido į tris erdvėlaivio misijas ir kosmose praleido daugiau nei 386 valandas.

1983 m. balandį, kaip pilotas, skrido į savo pirmąjį reisą erdvėlaiviu Challenger STS-6, o 1985 m. vadovavo dviejų misijų į kosmosą įguloms. Apdovanotas medaliais už išskirtinę tarnybą, nuo 2011 metų įtrauktas į JAV astronautų šlovės galeriją. 2011 m. rudenį astronautas su žmona ir dukra pirmą kartą viešėjo Lietuvoje, lankėsi Kėdainių rajone, senelių Mykolo Sagaičio ir Petronėlės Gineitaitės gimtinėje. 20-ojo amžiaus pradžioje jie emigravo į Niujorką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją