B. Walters – pirmoji moteris vakaro žinių laidų vedėja JAV. Iki jos šios televizijos programos eteryje dominuodavo tik vyrai.

Itin sėkminga laikoma moters karjera televizijoje truko net penkis dešimtmečius. Ji yra ėmusi interviu iš daugybės JAV prezidentų, užsienio lyderių, tokių kaip Anvaras Sadatas, Fidelis Kastro, Margaret Thatcher, Indira Gandhi, Borisas Jelcinas, Saddamas Husseinas ir garsenybių, tapusių Amerikos kultūros ikonomis.

Pasak ABC įmonės „Disney“ vadovo Bobo Igerio, B. Walters mirė savo namuose Niujorke.

„Barbara buvo tikrai legenda, novatorė ne tik moterų žurnalistikoje, bet ir žurnalistikoje apskritai“, – B. Igeris rašė tviteryje.

1976 m. žurnalistė pradėjo vesti JAV vakaro naujienų programą „ABC Evening News“. Tuo metu jai buvo mokamas dar neregėtas 1 mln. JAV dolerių atlyginimas (per metus).

B. Walters yra gavusi 12 JAV televizijos „Emy“ apdovanojimų. Iš televizijos ji pasitraukė 2014 m.

Žurnalistės sukurtą aukšto lygio interviu su politikais ir įžymybėmis šabloną kopijavo daugelis. Teigiama, kad ji pramynė kelią moterims televizijos pramonėje, kurioje paprastai dominuodavo baltaodžiai vidutinio amžiaus vyrai.

„Labai didžiuojuosi šiandien matydama visas jaunas moteris, kurios rengia ir praneša naujienas“, – sakė Walters paskutinėje savo vedamos „The View“ programos laidoje.

„Jei kuo nors prie to prisidėjau, tai mano palikimas“, – teigė B. Walters.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją