Geriau žinomas slapyvardžiu El Risitas („kikenimas“), komikas išgarsėjo internete kaip „besijuokiantis ispanas“, praneša BBC. Jo pasirodymai nacionalinėje televizijoje žaibiškai išpopuliarėjo 2014 m., kai interneto naudotojai pradėjo kurti savo subtitrus, kuriuos vainikuodavo be galo linksmas ispano juokas.

Remiantis vietos žiniasklaidos informacija, komikas mirė trečiadienį ligoninėje. Praėjusiais metais J. J. Borja buvo paguldytas į gydymo įstaigą dėl sveikatos problemų. Kovo mėnesį ispanas padėkojo gerbėjams už suorganizuotą lėšų rinkimo kampaniją, kurios tikslas – nupirkti jam elektrinį neįgaliojo vežimėlį, kai buvo amputuota viena El Risitas koja.

Pirmosios šlovės komikas sulaukė maždaug prieš 20-imt metų, sudalyvavęs televizijos laidose, kurias vedė Jesusas Quintero. Garsusis vaizdo klipas buvo paimtas iš vakaro šou „Ratonas Coloraos“. Laidos metu vedėjas klausinėja El Risitas apie jo liūdną patirtį dirbant virtuvės padėjėju.

Videoįraše, kuris laidos „YouTube“ kanale buvo paskelbtas 2007 m., J. J. Borja pasakoja J. Quintero, kaip kartą jūroje per naktį paliko 20 paelijos keptuvių, kad sūrus vanduo jas išvalytų, tačiau ryte rado tik vieną – likusias nuplovė pakilęs vanduo. Pasakodamas J. J. Borja juokiasi taip užkrečiamai, kad ir jis, ir laidos vedėjas nesulaiko ašarų, o kur dar beveik bedantė komiko šypsena.

Maždaug 2014-aisiais internautai ėmė platinti šį vaizdo klipą, papildę jį savo subtitrais, visiškai neatitinkančiais originalo, panašiai kaip parodijose, sukurtose pasitelkiant vieną sceną iš filmo „Downfall“, kuriame vaizduojamos paskutinės Adolfo Hitlerio gyvenimo dienos.

Pasistengus šmaikštiems žmonėms, J. J. Borja isteriškai juokėsi iš įvairiausių dalykų: nuo Egipto politikos iki naujausių „Apple“ gaminių. Tiek originalas, tiek perdirbiniai buvo peržiūrėti milijonus kartų ir įtvirtino komiko sukurto personažo žinomumą interneto platybėse.

Jo besijuokiantis veidas populiarus ir šiandien ir netgi buvo paverstas jausmaženkliu žaidimų transliavimo platformoje „Twitch“. Velionį pagerbė Ispanijos šou verslo atstovai ir socialinių tinklų naudotojai.

Vadovaujantis „ABC Seville“ duomenimis, J. J. Borja mirė trečiadienio popietę „Virgen de Rocio“ universitetinėje ligoninėje, „staiga suprastėjus“ sveikatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)